GÜNDEM

Vali Dr. Hülya Kaya; Atatürk, Yalova'yı Türkiye'nin Gözde Şehirlerinden Biri Haline Getirdi

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 95. Yıldönümü özelinde bir açıklama yayınladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yalova’ya ilk defa 19 Ağustos 1929 tarihinde ayak basmıştı. Yalova’ya ilk adımını attığı andan itibaren ilimizi çok seven ve yaşamının bir bölümünü burada geçiren Atatürk’ün Yalova’ya ilk gelişinin yıldönümüne özel olarak önemli isimler açıklamalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 95. Yıldönümü kapsamında bir açıklama yayınladı. 
“Atatürk şehrimize büyük bir değer kattı”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yalova'ya teşriflerinin 95. yıl dönümünde, onun kendilerine bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyetin ve çağdaşlığın ışığında kutlamalar gerçekleştirdiklerini belirten Vali Dr. Kaya, “Atatürk sadece ülkemize değil, şehrimize de büyük değerler katmış, Yalova'yı Türkiye'nin gözde şehirlerinden biri haline getirmiştir. Dolmabahçe'den Yalova'ya uzanan çınar ağaçları gibi, Atatürk'ün mirası da köklerimizi besleyerek geleceğe doğru uzanmaktadır. Yürüyen Köşk'te geçirdiği günler, ilimizin tarihine altın harflerle yazılmış, unutulmaz anılardır. Onun doğa sevgisi, ileri görüşlülüğü ve kalkınma vizyonu, bugün Yalova'nın sahip olduğu doğal güzellikleri, modern altyapısı ve gelişmiş yaşam standartlarını mümkün kılmıştır. Dil devrimiyle Türkçenin gelişimine yaptığı katkılar, tarım ve sanayinin canlandırılması için attığı adımlar, Termal ilçesinin turizm potansiyelinin fark edilmesi gibi pek çok alanda ilimize önemli kazanımlar sağlamıştır. Özellikle Yalova'da yaptığı konuşmalarda Türkçe'nin doğru kullanımı konusunda hassasiyet göstermiş, yer isimlerinin Türkçeleştirilmesi sürecinde öncü olmuştur. Yalova'yı nahiyelikten kaza yaparak ve İstanbul'a bağlayarak ilimizin gelişimi için önemli adımlar atmıştır” dedi.
“Yürüyen Köşk’ü yaptırması tesadüf değil” 
Atatürk’ün Termal kaplıcalarına gösterdiği ilginin, burayı şifa kaynağı olarak görmesinin ve turizm potansiyelini fark etmesinin, ilçenin bugün ulaştığı noktada büyük paya sahip olduğuna vurgu yapan Vali Dr. Kaya, “Atatürk'ün Yalova'yı yazlık yer olarak seçmesi ve Yürüyen Köşk'ü yaptırması sadece kişisel bir tercih değil, aynı zamanda ülkenin batısındaki illere daha yakın olmak ve bölgenin gelişimine katkı sağlamak amacını taşıyordu. Yalova'yı keşfinden hemen sonra yaptığı düzenlemelerle şehir kısa sürede büyük bir dönüşüm yaşamıştır. Atatürk'ün izinde yürümek, bizler için hem bir görev hem de bir onurdur. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıralarını yaşatmaya devam edeceğimize söz veriyoruz” ifadelerini kullanarak açıklamasını sonlandırdı.