HÜR-SEN Yalova İl Başkanı Tanrıkulu; Bu Uygulama Modern Kölelik Anlamına Geliyor HÜR-SEN Yalova İl Başkanı Tanrıkulu; Bu Uygulama Modern Kölelik Anlamına Geliyor

“19 Ağustos, Yalova tarihinin en önemli anlarından biri ve bizler için aynı zamanda büyük bir gurur kaynağı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya ilk gelişi olan bu tarih, sadece şehrimiz için değil, milletimiz için de büyük bir anlam taşıyor. 19 Ağustos 1929’da gerçekleşen bu ziyaret, Yalova’nın kaderini değiştiren adımlarında bir başlangıcı olmuştur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin modernleşme sürecine büyük önem verirken, aynı zamanda doğal güzelliklere sahip bölgelerin kalkınmasına da öncülük etmiştir. Ziyaretinde Yalova’nın eşsiz doğası, temiz havası ve kaplıca suları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü derinden etkilemiş, bu nedenle Yalova’yı “Benim Kentim” olarak nitelendirmiştir. Yalova’da yapılan planlar ve yenilikler, Atatürk’ün Türkiye’yi çağdaş bir ülke yapma konusundaki kararlılığının da bir göstergesidir.
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm ülkeyi daha çağdaş ve güçlü bir geleceğe taşımak adına yürütülecek reformların, projelerin önemli kararların birçoğunu dünyaya çevrecilik dersi verilen ve şehrimizin en önemli yapıtlarından biri olan Yürüyen Köşk’te almıştır. Yürüyen Köşk barındırdığı mesaj ile halen daha zamanının çok ötesinde bir vizyonu ve misyonu üstlenmeye devam etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’nın o dönemdeki sosyal ve ekonomik dönüşümüne verdiği katkılar, şehrimizin modernleşme sürecinde önemli bir kilometre taşı olarak günümüze de yansımıştır. 
Bu anlamlı günün 95. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onunla birlikte bu vatan için emek veren tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı değerlerle, onun çizdiği yolda şehrimizi daha da ileriye taşımak için büyük bir kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”
 

Kaynak: Haber Merkezi