SPOR

U15’te Büyük Heyecan Başladı

Yalova’nın ev sahipliğinde gerçekleşen U15 Türkiye Şampiyonası’nın 2. Kademe karşılaşmaları start aldı.

Yalova’nın ev sahipliği yaptığı Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) tarafından düzenlenen U15 Türkiye Şampiyonası 2. Kademe maçları başladı. Amatör Saha-1’de oynanan ilk gün mücadeleleri nefes keserken, atılan goller futbolseverler tarafından alkış aldı. 2023-2024 sezonu U15 Türkiye Şampiyonası 2. kademe müsabakaları, 1. kademede grup birincisi olan 22 takımın katılımıyla 6'şar takımlı Yalova, Burdur ve Çorum gruplarında 23-26 Mayıs 2024 tarihlerinde ve 4 takımlı Muş gruplarında ise 24-26 Mayıs 2024 tarihlerinde olmak üzere toplam 4 grupta oynanacak. Final müsabakaları ise 2. kademede grup birincisi olan 4 takımın katılımıyla eleme usulüyle oynatılacak. 

Yalova Amatör Evi Ali Düşmez Konferans Salonunda gerçekleşen kura çekimi sonrasında A Grubunda Kullar 1975 Spor, TSE Arabayatağıspor ve Beylikdüzüspor, B Grubunda Tunçspor, Çorlu Belediyesi Futbol Kulübü ve İznikspor yer aldı.

İlk gün müsabakaları kapsamında A Grubunda Kullar 1975 Spor ile TSE Arabayatağıspor kozlarını paylaştı. Amatör Saha-1’de oynanan mücadeleyi Batuhan Kösem yönetirken, yardımcılıklarını Mesut Bingöl ve Hilmi Tunahan Gökçe üstlendi. Karşılaşmayı Kocaeli temsilcisi 2-0’lık skorla kazanmayı başardı.

B Grubunun açılış maçında İstanbul Tunçspor ile Çorlu Belediyesi Futbol Kulübü karşılaştı. Amatör Saha-1’de Mehmet Yıldız, Erdem Sırmacı ve Sezer Arıcı hakem üçlüsünün görev aldığı maçı ev sahibi ekip 2-0 kazandı.