31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden istediği sonucu elde edemeyerek büyük bir yara alan AK Parti, ülke genelindeki durumunu toparlamak için parti içinde yenileşme hareketine girişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde önümüzdeki seçimsiz 4 yılı iyi değerlendirmek isteyen AK Parti Genel Merkezi, “Türkiye Buluşmaları” programını başlattı. Bu program kapsamında AK Parti Genel Merkezi’nin önde gelen isimleri ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeleri, ülkenin dört bir yanına giderek bilgi topluyor ve illerdeki son durumu öğreniyor. Bu minvalde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve AK Parti MKYK Üyeleri, 20 Eylül Cuma günü Yalova’ya geldi. MKYK Üyeleri, Yalova’nın 5 ilçesine çıkarma gerçekleştirip son durum hakkında bilgi alırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Yalova Merkez İlçe Toplantı Salonunda basın toplantısı gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’ya AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol, AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Özyılmaz ve Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel eşlik etti.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Canay Caner Oldu AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Canay Caner Oldu

Basın toplantısında ilk sözü alan AK Parti Yalova İl Başkanı Güçlü, “Bugün, Genel Merkezimizin Türkiye çapında düzenlediği “Türkiye Buluşmaları” kapsamında Genel Başkan Yardımcımız ve önceki dönem bakanımız saygıdeğer Hayati Yazıcı beyefendi bizlerle beraber… Bugün, partideki programlarımızdan sonra saha çalışmalarımız olacak. Saha çalışmalarımızdan sonra da İl İstişare Toplantımız olacak ve daha sonra Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı Yalova’dan ayrılacak” şeklinde konuştu ve sözü Yazıcı’ya bıraktı.

Yalova Ak Parti Siyaset Baskan Yardimci Haber Gazete Manset (1)“Biz milletimiz için bir araya gelmiş kadrolarız”

İl Başkanı Güçlü’nün belirttiği gibi AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın organize ettiği “Türkiye Buluşmaları”nın Eylül ayından beri devam ettiğini hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, “Halkla buluşuyoruz ve siyasi çalışmalar yürütüyoruz. Ben de bu çerçevede Milletvekili ve MKYK Üyesi arkadaşlarımla birlikte Yalova’ya geldim. Bugün gerçekleştireceğimiz programlar sonrası akşam İstanbul’a döneceğiz” dedi. AK Parti’nin kurumsal yapıya önem veren bir parti olduğunu vurgulayan Yazıcı, “Türk siyasi hayatında var olduğumuz günden bu yana çalışmalarımızı belirlenmiş bir plan çerçevesinde icra etmek bizim siyasetimizin ayrılmaz bir parçasıdır” ifadelerini kullandı ve AK Parti’nin kurulduğu tarihten 15 ay sonra seçimleri kazanan bir parti olarak dünya tarihinde az rastlanır bir başarıya imza attığını söyledi. Liderleri Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti kadrolarının değişiklikler yaparak ve yenileşerek millete hizmet etmek için adeta koştuklarını vurgulayan Yazıcı, “Çok değerli Genel Başkanımız bu koşma tarzımızı çok güzel ifade ederdi; Biz milletin hukukunu korumak, insanımızın hayat standardını yükseltmek, önündeki sosyoekonomik engelleri ortadan kaldırmak ve hayatını kolaylaştırmak için bir araya gelmiş kadrolarız” şeklinde konuştu.

“Hedef kitlemiz 85 milyonun tamamı”

Milletten yetki alıp Ankara’da sırt üstü yatılamayacağını söyleyen Yazıcı, “Bir taraftan Türkiye’nin imkanlarını büyüttük, bir taraftan da Türkiye’nin sorunlarını yaptığımız eylem planlarıyla çözmeye çalıştık. Türkiye’yi değiştirdik ve dönüştürdük. Siyasetimizde boşluk bırakmadık. Çünkü biz, milletin durduğu yerde duran bir partiyiz. Millet merkezde ve biz de oradayız. Hedef kitlemiz Türkiye söz konusu olduğunda 85 milyonun tamamıdır. Yalova söz konusu olduğunda Yalova’da yaşayanların tamamı bizim hedef kitlemizdir” dedi. AK Parti’nin merkezde yer alan ancak kimliği olan bir parti olan parti olduğunu belirten Yazıcı, “Biz muhafazakar ve demokrat bir partiyiz. Muhafazakar değerleri önemsiyoruz. Ancak muhafazakarlığımız statükoculuk anlamına gelmiyor. Dinamiktir… Bizi millet haline getiren müşterek tarihimiz, kültürel mirasımız, inanç değerlerimiz, aile yapımız, örf ve afetlerimiz bizler için vazgeçilmez değerlerdir. Bu değerlerle en iyi yönetim biçimi olan demokrasiyi sinerji haline getiren bir kimliğe sahibiz” şeklinde konuştu. Türkiye’nin dünya coğrafyasının çok önemli bir yerinde olduğunu belirten Yazıcı, “Üç kıtanın merkezindeyiz. Bu coğrafi üstünlüğümüz bize büyük avantajlar sağlıyor. Dünyadaki ilişkiler de enerji kaynaklarını takip ediyor. Dolayısıyla bütün itilaf ve çekişmeler, enerji kaynaklarına erişimine ve üretilen enerjinin iletim noktalarında gelişiyor. Türkiye’nin enerji temin etme çalışmaları denizde ve karada devam ediyor. Böylesi ülkeleri ileri taşıyacak, hamle yaptıracak önemli bir unsura ihtiyaç var. O da liderliktir… O liderin ismi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu yüzden Genel Başkanımıza kimi dış çevrelerce ve onlarla birlikte olan kimi iç kesimler salvolar halinde getirilen eleştirilerin sebebinin, o liderin coğrafi stratejik üstünlüğü icra eder bir pozisyonda olduğu düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.

Yalova Ak Parti Siyaset Baskan Yardimci Haber Gazete Manset (2)“Bayrağımız dışında bir bayrağı kim ki sallamaya kalkarsa o eli kırarız”

Dünya milletleriyle olan ilişkilerde, insanlığın kazanımı olan değerlere her zaman sağdık kaldıklarını belirten Yazıcı, “Temel hak ve özgürlükler önemlidir. İnsan hakları önemlidir. İnsanların doğuştan var olan hakları vardır; Yaşama hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü, inanç hakkı… Bunlar ihlal edildiğinde parti ve inanç farkı gözeterek yaklaşmak bizim tarzımız değil. Bizim için yaşama hakkı, Londra’da ne ise Bağdat’ta da o’dur. Bizim için siyasi katılım hakkı Paris’te ne ise Şam’da da o’dur. Dolayısıyla etrafımızda olup biten insan kıyımlarına karşı Türkiye, insanlığın kazanımı olan bu değerleri esas almak suretiyle farklı bir ses yükseltmektedir. Bu sesi seslendiren Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Belki ilk söylendiği zaman çok anlaşılamamıştı ama “Dünya beşten büyüktür” söyleminin ne kadar kıymetli olduğunu şimdi görüyoruz” dedi. Siyasetin değerler üzerinden yapılamayacağını vurgulayan Yazıcı, “Siyasi partiler arasındaki rekabet değerler üzerinden polemik haline getirilemez. Değerler hepimizindir. Bayrak hepimizindir, Devlet hepimizindir. Biz tek milletiz… Tek millet derken de insanları etnik kimliğe ayrı tabi tutmuyoruz ve mezhebi itibariyle ayrıştırmıyoruz. Felsefi düşüncesi itibariyle başkalaştırmıyoruz. Bölünmez bütün dediğimiz bu topraklar üzerinde ve 786 Bin Km² vatan toprağında kim ki bu bayrak dışında herhangi bir paçavrayı bayrak diye sallamaya kalkarsa onun elini kırarız” şeklinde konuştu.

“Kırmızı çizgilerimizden ödün vermeyeceğiz”

Türkiye’de değerler üzerine değil de projeler üzerine siyaset ortaya koyan bir muhalefet partisinin var olmadığını iddia eden Yazıcı, “ Keşke olsa… Çünkü siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Meclisteki ikinci parti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanının bir demecini okudum ve televizyonda da izledim. “Türkiye’yi 10 yıl içerisinde Avrupa Birliği’nin tam üyesi yapacağız. O zaman fiyatlar 10 kat aşağı düşecek ve 1 litre rakı 140 TL olacak” diyor. Mantığa bak… Böyle bir siyaset olmaz. Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkileri var ve devam da ediyor. Değerlerimizden, birlik, bütünlüğümüzden ve kırmızı çizgilerimizden ödün vermeyeceğiz… Kıbrıs davasından vazgeçmeksizin, ülkenin bölünmez bütünlüğünü konusunda anarşizmi temsil edenlere prim vermeksizin tabi ki Avrupa Birliği’ne tam üye olabiliriz” derken, ülkenin en başat sorununun ekonomi olduğunu ve parti kadrolarının bunu çözebilmek için yoğun bir çaba harcadığını dile getirdi.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel