MEDYA

TEMA Yalova Can Özüm Sağlık Festivalinde

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, BİKAMDER’in organize ettiği Can Özüm Sağlık Festivali’ne katılım sağladı.

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği BİKAMDER’in daveti ile Can Özüm Sağlık Festivali’ne katıldı.  10-13 Ekim 2024 tarihleri arasında BİKAMDER önderliğinde düzenlenen festival, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında gerçekleşti. 
Kamu, Özel Kurum ve pek çok Sivil Toplum Kuruluşu paydaşlığında 3 gün devam eden festivalde 10 Ekim Perşembe günü Yalova Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde, Genç TEMA Ekibi ve TEMA Vakfı Yalova Temsilciliği iki stant kurdu.  Stantlar da Yalova Üniversitesi öğrencileri için çeşitli farkındalık etkinlikleri ve atölyeler gerçekleştirildi. 
TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği 11 Ekim Cuma günü de Yalova Kent Meydanında Biyolojik Çeşitlilik konulu stant kurdu. Stantta bir yandan gönüllü çalışmaları yapılırken ziyaretçilere Vakfın çalışmaları ile ilgili bilgiler aktarıldı.
TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir festivale ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada “TEMA Vakfı olarak Birlikte Kanserle Mücadele Derneğimizin organize ettiği Can Özüm Sağlık Festivalinde biz de Kanseri önleyici, sağlığı koruma bilincinin geliştirilmesi kapsamında Obezite, kilo kontrolü ve sağlıklı beslenmenin hastalıklardan korunmadaki rolü ile ilgili yer aldık. Sağlıklı gıda ancak sağlıklı toprakta yeşerenler ile olur. Hareketsiz yaşam tüm hastalıkların temeli. Fiziksel olarak hareketli olmanın, psikolojik ve sosyal olarak iyi olmanın sağlığa katkısı ortada” ifadelerine yer verdi.