2012 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlanan Dünya Kız Çocukları Günü özelinde ülkemizin birçok yerinde etkinlikler gerçekleştirildi. Bu etkinliklerin biri de ilimizin son yıllarda yükselen değeri olan Kadıköy Beldesi’nde düzenlendi. 
Kadıköy Belediyesi, Dünya Kız Çocukları Günü’ne özel olarak modern Türk Edebiyatının en önde gelen yazarlarından biri olan 83 yaşındaki Ayşe Kulin’i beldede ağırladı. Yazar Ayşe Kulin’in Kadıköy Belediyesi’nde Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında gerçekleştirdiği söyleşiye Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan ve eşi Serpil Tavşan da katıldı. 
Söyleşinin ardından Kadıköy Belediyesi’nin “Türkiye’de Kız Çocuğu Olmak” temasıyla düzenlediği resim yarışmasında dereceye giren çocuklara belgelerini Başkan Tavşan takdim etti.

Gün Işığında Aydınlatma Lambaları Neden Yanıyor? Gün Işığında Aydınlatma Lambaları Neden Yanıyor?

Yalova Kadikoy Belediye Dunya Kiz Cocuklari Gun Ayse Kulin Soylesi (6)Yalova Kadikoy Belediye Dunya Kiz Cocuklari Gun Ayse Kulin Soylesi (5)Yalova Kadikoy Belediye Dunya Kiz Cocuklari Gun Ayse Kulin Soylesi (4)Yalova Kadikoy Belediye Dunya Kiz Cocuklari Gun Ayse Kulin Soylesi (2)Yalova Kadikoy Belediye Dunya Kiz Cocuklari Gun Ayse Kulin Soylesi (1)

Kaynak: Haber Merkezi