TEKNOLOJİ

TEKNOFEST 2024 Adana Ziyaretçi Kayıtları Başladı!

Türkiye’nin en büyük teknoloji ve havacılık festivali TEKNOFEST, bu yıl Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Yalova ve diğer illerden birçok teknoloji meraklısının katılması beklenen festival, teknolojiye ilgi duyan herkesi bu benzersiz deneyimi yaşamaya davet ediyor.

TEKNOFEST Adana, her yaştan ziyaretçi için dopdolu etkinlikler sunacak. Gökyüzünde görsel bir şölene imza atacak hava gösterileri, simülasyon deneyim alanları, sergiler, gösteriler, konserler ve bilim atölyeleri ile teknoloji dolu bir dünya ziyaretçileri bekliyor. Ayrıca, bu yıl Antalya’da düzenlenen 25 farklı teknoloji yarışmasının final değerlendirmeleri de TEKNOFEST kapsamında yer alacak. Yarışma şampiyonları ödüllerini Adana’da düzenlenecek festivalde alacak. 50 ana kategori ve 127 alt kategoride düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmalarına bu yıl başvuru yapan 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla yarışmacı en iyisi olmak için mücadele ediyor.

Yarışmalarda dereceye giren takımlara 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Geçtiğimiz yıllarda TEKNOFEST’te yarışmış ve başarı elde etmiş yarışmacılar “TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi” kapsamında Adana’da buluşacak. TEKNOFEST Akdeniz’e katılım tamamen ücretsiz, ancak etkinlik alanına giriş yapılabilmesi için ziyaretçilerin kayıt yapması gerekiyor. Ziyaretçiler, her kişi için ayrı bilet oluşturarak kayıt yaptırabiliyor. 7 yaş altı ziyaretçiler için kayıt zorunluluğu bulunmuyor. Yalova’dan katılmayı planlayanlar, TEKNOFEST’in sunduğu bu teknolojik şöleni kaçırmamak için şimdiden ziyaretçi kayıtlarını yapabilir.