Ülkenin farklı bölgelerinden orman yangını haberleri gelmeye başladı. Yetkililer vatandaşları dikkatli olmaya davet ederken, ekipler sorumluları bulmak için yoğun çalışma yürütüyor.

Çanakkale Orman Yangın

Çanakkale'de yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde tarım arazisinde başlayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. 

Ezine ilçesine bağlı Kumburun köyü yakınlarında tarım arazisinde yangın başladı. Yangına orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, yangına havadan ve karadan yangına müdahaleye başladı.

Uşak Orman Yangın

Uşak'ta Tarım Arazisinde ve Ormanlık Alanda Etkili Olan Yangın Kontrol Altına Alındı

Uşak'ta tarım arazisinde ve ormanlık alanda etkili olan yangın, 40'ıncı saatinde kontrol altına alındı. 

Uşak merkeze bağlı Akbulak köyü yakınlarında 18 Haziran günü saat 18.30 sıralarında tarım arazileri ile ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın, karadan ve havadan müdahale sonucu kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Soğutma çalışmalarına 4 helikopterin yanı sıra çok sayıda personel ve 157 kara aracıyla müdahale devam ediyor.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, Uşak'taki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangının ilk anından itibaren cansiparane görev yapan orman teşkilatımızın ve diğer tüm kurum çalışanlarının emeğine sağlık" ifadelerini kullandı.

Adana Yangın Orman

Adana'da Orman Yangını

Adana'nın Aladağ ilçesinde anız yakımı sonrası orman yangını başladı. Ekipler iki helikopter, iki uçakla yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

1990’dan Günümüze Vergi Rekortmenleri 1990’dan Günümüze Vergi Rekortmenleri

Aladağ ilçesine bağlı Pos Mahallesi Kökez mevkisinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler anız yaktı. Kısa sürede anız yangını ormana sıçradı. Vatandaşların orman yangınını bildirmesi üzerine Orman Bölge Müdürlüğü Feke Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler yangına havadan ve karadan müdahale başlattı. Yangını söndürmek için iki uçak ve iki helikopter havadan müdahale ederken, karadan ise onlarca işçi ve arazöz ile çalışma devam ediyor. Jandarma ekipleri ise anızı yakan kişileri belirlemek için çalışma başlattı.

Elazığ Yangın Orman

Elazığ’da Orman Yangınına Havadan Müdahale Sürüyor 

Elazığ’ın Gezin ile Tepecik köyleri arasındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesi sürerken, Hazar Gölü'nden su alan helikopterin de orman yangınına havadan müdahalesi sürüyor.

Yangın, Gezin ile Tepecik köyleri sınırlarında bulunan Gozerik mevkisinde çıktı. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle saat 11.00 sularında Gezin’in Kışlacı Mahallesi'nde yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, Tepecik köyüne kadar ilerledi. Yaklaşık 6 saattir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, itfaiye, İl Özel İdaresi, jandarma, Maden ve Sivrice belediyelerine bağlı ekipler, belde belediyesi ekipleri ile TEDAŞ ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor. Yangın geniş bir alana yayılırken, helikopterler, Hazar Gölü'nden su alarak yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Bursa Yangın Orman Anız Jandarma

Anız Yangını, Ormana Sıçramadan Kontrol Altına Alındı

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde başlayan anız yangını, ormana sıçramadan ekipler ve vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgeye çok sayıda Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazözler sevk edildi.

Yangın, 14.30 sıralarında Büyükorhan ilçesi Demirler ile Bademlik mevkiisi arasında bulunan tarrım arazisinde başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede tarım arazisindeki otları saran alevleri gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine yangın yerine Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazözler ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın ekiplerin ve vatandaşların müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı.

Izmir Orman Yangın

İzmir’de Makilik ve Otluk Alanda Yangın

İzmir’in Aliağa ilçesinde otluk ve makilik alanda yangın çıktı. Yangın, ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, öğlen saatlerinde Bahçedere Mahallesi'nde otluk ve makilik alanda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen alevler çevreye yayıldı. Bölgede bulunan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldılar.

Kaynak: Haber Merkezi