Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcumuz Şeydanur Utuş ve antrenörü Efrahim Canfez 2024 Avrupa Gençlik Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu olarak tarihi başarıya imza attı. 
8-13 Temmuz 2024 tarihleri arasında Romanya’nın Ploisen şehrinde yapılan Avrupa Gençler Şampiyonası sona erdi. 
Şeydanur Utuş, Hazal Burun ve Begüm Yuva’dan oluşan U-21 Makaralı Yay Kadın Milli takımımız finalde Fransa’yı 228-223’lük skorla mağlup ederek Avrupa Şampiyonluğunu kazandı.
Şeydanur’un bu başarısı sonrasında Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya,” Makaralı Yay U21 Kadın Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu. Takımımızı gönülden tebrik ediyorum. Takımda bulunan Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcumuz Şeydanur Utuş ve Antrenör Efrahim Canfes'e ayrıca çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu. 
2024 Avrupa Gençlik Şampiyonası’nın gününde Türkiye 5 altın madalya, 3 bronz madalya için sahaya çıktı.
Türkiye, 18 ve 21 yaş altı kategorilerinde düzenlenen organizasyonda takım müsabakalarında 3 altın ve 5 gümüş madalya kazanmıştı. Böylece 21 sporcuyla katıldığı şampiyonayı 6 altın ve 7 gümüş olmak üzere 13 madalyayla tamamlayan Türkiye, madalya sıralamasında zirvede yer aldı.

Beşiktaş Rüzgarı Yalova'da Esti: Taraftarlar Kahvaltıda Buluştu! Beşiktaş Rüzgarı Yalova'da Esti: Taraftarlar Kahvaltıda Buluştu!

Yalova Romanya Ploisen Avrupa Gencler Okculuk Sampiyona Basari (2)Yalova Romanya Ploisen Avrupa Gencler Okculuk Sampiyona Basari (4)Yalova Romanya Ploisen Avrupa Gencler Okculuk Sampiyona Basari (5)

Kaynak: Haber Merkezi