İrlanda’nın Limerick şehrinde düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda Türkiye adeta tarih yazdı. Tarihi başarıda Yalovalı sporcu Ömer Alp Koyunoğlu’da kategorisinde dördüncü olarak yerini almış oldu. 17 ülkeden toplam 191 sporcunun katıldığı şampiyonada 7 ila 17 yaş arasındaki Türk sporcular zorlu rakipleri karşısında müthiş performanslarıyla kırılması zor bir rekora imza attı.

Yalova Irlanda Avrupa Sampiyonasi Satranc Sporcu Basari (2)30 Mayıs 2024 tarihinde başlayan ve 8 Haziran 2024 tarihinde son bulan dev organizasyonda en iyiler mücadele etti. Ülkemizi ve ilimizi temsil eden Ömer Alp ise 11 Yaş Genel Kategorisinde Avrupa dördüncülüğünü kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Geleceğin yıldız satranççılarının mücadele ettiği Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda Türkiye 12 kategoride şampiyonluk yaşamayı başardı. Genç Millilerimiz 12 altın, 8 gümüş, 8 bronz olmak toplam 28 madalyayla Türkiye’ye dönerken bu başarıya dördüncü ve beşinci olan sporcularımızın aldığı madalyalarda eklenince 44 Türk sporcu turnuvayı 38 kupa ve madalyayla tamamlamış oldu.

Yalova Irlanda Avrupa Sampiyonasi Satranc Sporcu Basari (3)Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de şehrimize Avrupa dördüncülüğü kazandıran minik satranççı Ömer Alp Koyunoğlu’nu tebrik etti.

Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, ‘’İrlanda’da yapılan Avrupa Okullar Arası Satranç Şampiyonasında ilimiz sporcusu Ömer Alp Koyunoğlu Avrupa 4.sü olmuştur. Sporcumuzu tebrik eder başarılarının devamını dileriz’’ ibareleri yer aldı.

Başar Acar, Tuba Demir’i Ağırladı Başar Acar, Tuba Demir’i Ağırladı

Kaynak: Haber Merkezi