ÖZEL HABER

Okullar Kıyafetlerindeki Son Durum Ne?

Yalova’nın en önde gelen giyim mağazalarından biri olan Sümeray’ın yöneticisi Süleyman İnce, okul kıyafetleri fiyatlarındaki son durumu Yalova Gazetesi’ne anlattı.

2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı, 9 Eylül Pazartesi günü itibariyle tüm Türkiye’de start aldı ve milyonlarca öğrenci ilk ders zilinin çalmasının ardından sıralarına giderek yeni döneme başladı.

Yeni dönemin başlangıcından birkaç hafta öncesinde her yıl olduğu gibi bu yılda öğrenciler ve velilerini okul kıyafetleri heyecanı sardı. Ülkemizin dört bir yanındaki giyim mağazaları, öğrencilerin okullarında giyeceği kıyafetlerin satışına başlarken, var olan talebi karşılamaya çalışıyor. Yeni dönemin ders zili çalmasına rağmen okul kıyafeti satışları tam gaz devam ediyor. Bu minvalde Yalova’da yaşayan veliler ve öğrenciler, Yalova’nın önde gelen giyim mağazalarından biri olan Sümeray’a giderek eksikliklerini gidermeye çalışıyor. Biz de Yalova gazetesi olarak ilk ders zili çaldıktan hemen sonra Sümeray’a gittik ve mağazanın yöneticisi Süleyman İnce ile görüşme gerçekleştirdik. İnce, yeni dönem için oluşan yoğunluktan, okul kıyafetlerinin fiyatlarına kadar birçok konuda sorularımızı cevapladı.

“Fiyatları geçtiğimiz seneye göre fazla arttırmadık”

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın Türk milletine hayırlı olması dileğinde bulunarak sözlerine başlayan İnce, “Biz Sümeray olarak Yalova’ya yıllardır hizmet veriyoruz. Yoğunluk mutlaka var. Biz velilerden şunu talep ettik; Son günlere kalmasınlar… Beden ölçülerinde kırıklıklar oluyor.  O anlamda üzücü hadiseler olabiliyor ama mümkün mertebede herkesi memnun etmeye çalışıyoruz” dedi ve kıyafetleri kendileri ürettikleri için müşterilerin taleplerini muhakkak karşılamaya çalıştıklarını ekledi.

Geçen seneki fiyatlara göre ciddi bir artış yapılmadığının bilgisini veren İnce, “Geçen sene 200 liraya sattığımız yazlık ürünü şu anda 230 lira satıyoruz ve 230 liraya sattığımızı da 250 liraya satıyoruz. Bunun nedeni şu; Biz üretici firma olduğumuz için bizleri çok etkilemiyor. Enflasyonun altında bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz” diyerek güzel haberi verdi.

“Üretimi biz yapıyoruz vatandaş da memnun oluyor”

Fiyatlar hakkında bilgi veren İnce, “İlkokul ve ortaokul kıyafetlerinde kısa kollu 230, uzun kollu 250, pantolon 275 ve hırkaları da 500 liraya satıyoruz. Lise kıyafetlerinde biraz daha fiyat farkları olabiliyor. O da nakış farkından dolayı… Yine de bir sıkıntımız yok ve müşterimiz bizden memnun” ifadelerini kullandı.

Enflasyon oranına göre daha düşük ücretlerde satış yapmaları hakkında konuşan İnce, “Bizim üretim atölyelerimiz var. Düşük satma sebebimiz o… Biz üretimimizi kendimiz yapıyoruz. Al-sat gibi bir pozisyona girersek fiyatlar tabi ki fark eder. Ancak biz kendimiz ürettiğimiz için daha rahat hareket ediyoruz ve vatandaş da bundan memnun oluyor” şeklinde konuştu ve okullar arası nakillerden kaynaklı olarak kıyafet satışlarındaki yoğunluğun 1 ay daha süreceğinin bilgisini verdi.