NASIL OLDUN?

NASIL OLDUN? : İçinde Hayat Barındıran Şair

1964 yılında Yalova Koruköy’de doğmuş, dünyanın birçok noktasında seyirlere çıkmış şair ceketini 56’sından sonra giymiş Denizcican77 mahlaslı Ercan EROL Nasıl Oldun?’nun konuğu oldu.

Yalova Yeni Mahallede İlköğretim okulunu okumuş, liseden sonra üniversiteye kazanamayınca askerlikten astsubaylığa yükselmiş Ercan EROL, emekli olduktan sonra çarkçıbaşı olarak deniz adamı olarak kuru yük gemilerinde çalışmaya başlamış. 2010 yılında devletin 23 senelik hizmetine karşılık liman cüzdanı ile başmühendis yeterliliğinde sivil ticaret gemilerinde çalışmaya başlamış, bekar ve iki çocuk bir de torun dedesi olmuş Torunu doğal antibiyotiğe benzeten EROL, 2021 yılında bir seyir sırasında görev yaptığı gemide yaşadıklarını kaleme almış, O Günden Sonrada 800 aşkın şiiriyle telefonun not defterine kaleminden düşenlerini kodlamaya başlamış. İlk şiir kitabının basım işlerini gemi de seyirdeyken bastıran, Hayat Ağacım kitabından sonra yine içinde hayat barındıran  Bazen Hayat adlı şiir kitabını çıkartırmış.

Şiirlerinde hayat barındıran, 56 yaşından sonra kaleme düşen kelamlar, hayata dair izler taşıyor. Nasıl Oldun? ‘a konuk olan Ercan EROL’un kitaplarına D&R, kitapyurdu ve idefix sitelerinden ulaşabilirsiniz. Hala şiir yazmaya devam eden Denizcan77 mahlaslı Ercan EROL, bir sonraki şiir kitabı içinde heyecanlı olduğunu aktardı. Şiir kitabının ince nüanslarından bir tanesi ise, şiiri yazdığı güne tarih ve hangi seyirde, nerede yazdığını belirtmesi, sizi dünyanın farklı coğrafyalarında dolaştırıyor.