SPOR

Muhsin Yaşar Karşıyaka’yla İlk Şampiyonluğunu Yaşadı

Yalovalı Milli basketbolcu Muhsin Yaşar, yeni takımı Karşıyaka ile 2024-2025 sezonu öncesinde ilk şampiyonluğunu yaşadı. Antalya’da Nirvana Otel’in ev sahipliği yaptığı 17. TÜBAD Mehmet Baturalp Turnuvası'nda İzmir ekibi Anadolu Efes ve Galatasaray’ı geride bırakarak birinci oldu.

Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) ve Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) desteğiyle "Nirvana Basketball Weeks" kapsamında düzenlenen turnuva Antalya'daki Nirvana Cosmopolitan Otel bünyesindeki Cosmos Sports Center'da gerçekleştirildi. Anadolu Efes, Galatasaray ve Karşıyaka'nın katıldığı turnuvanın son maçı Karşıyaka ve Galatasaray arasında oynandı.

Organizasyonun ilk gününde Karşıyaka rakibi Anadolu Efes’i 83-78 mağlup etmeyi başardı. Bu karşılaşmada Muhsin Yaşar 6 sayı, 6 ribauntla noktaladı. İkinci gün Galatasaray ile Anadolu Efes kozlarını paylaşırken mücadeleyi Efes 88-75 kazandı.

Üçüncü gün ise Karşıyaka ile Galatasaray kozlarını paylaştı.  Müsabakanın ilk periyodu Karşıyaka'nın 19-16 üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmada devreye 41-38 üstün giren Karşıyaka, üçüncü periyodu 66-51, maçı da 83-71 kazandı. Bu mücadelede 11 dakika parkede kalan Yalovalı Muhsin 7 sayı, 4 ribauntla oynadı. İzmir ekibi, bu skorla turnuvanın ilk sırasında yer aldı. Anadolu Efes ikinci, Galatasaray ise üçüncü oldu.