Altınova İlçe Müdürü Samet Çiçek, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bülent Batmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Resul Çiftçi'nin de eşlik ettiği ziyarette yeni ürün olan yaban mersini ve mevcut tarımsal ürünler incelendi.

Başkan Fazlaca, Minik İtfaiyecilerle Birlikte ‘İtfaiyeciler Haftasını’ Kutladı Başkan Fazlaca, Minik İtfaiyecilerle Birlikte ‘İtfaiyeciler Haftasını’ Kutladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından su seferberliğinin ilan edildiği ve suyun öneminin her zaman çiftçilere vurgulandığını dile getiren Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, Sermayecik Köyü'ne İl Özel idaresi tarafından yapılan göletlerle yağmur suyunun hasat edilerek tarımda kullanılmasının çiftçilere kolaylık sağladığını ve verimi artırdığını belirtti. Müdür Yaman; “İl Özel İdaremizin yaptığı sulama göletlerinin ardından yeni ürün olan yaban mersininin de gelişiminde ihtiyaç duyduğu su karşılandı. Bölgenin toprağındaki ph değerlerinin uyumlu olmasıyla beraber atıl durumdaki yaklaşık 250 dekar alanda yaban mersini üretimi başladı. Yalovamızın küçük ama değerli arazilerinde çiftçilerimizin birim alandan elde ettiği geliri artırmak istiyoruz. Yaban mersini de bu hedefte güzel bir ürün oldu"

Yıllarca çilek meyvesiyle adını tarıma kazıyan Sermayecikli çiftçilerin tarladaki her m2'yi değerlendirmek adına dik yamaçları adeta ovaya çevirdiğini söyleyen İl Müdürü Selçuk Yaman, fide ve fidan destekleriyle çiftçilere destek olacak projeler hazırlanacağını söyledi.

Yalova Il Tarim Orman Altinova Sermayecik Koy Mudur Selcuk Yaman (4)Yalova Il Tarim Orman Altinova Sermayecik Koy Mudur Selcuk Yaman (2)Yalova Il Tarim Orman Altinova Sermayecik Koy Mudur Selcuk Yaman (1)

Kaynak: Haber Merkezi