Yunan işgal kuvvetlerinin yurttan atıldığı tarih olan 30 Ağustos 1922, her yıl ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanıyor. Bu yıl gerçekleştirilecek bayram kutlama programları Yalova’da da dolu dolu geçecek.

Çınarcık Belediyesi, kutlamalar kapsamında Çınarcıklılar için çok özel bir program hazırladı. 28 Ağustos Çarşamba günü başlayacak kutlamalar 30 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek ve ünlü sanatçılar Cumhuriyet Meydan’ında sahne alacaklar.

28 Ağustos Çarşamba günü Çınarcıklılar, 1967 yılında İstanbul’da kurulan Anadolu Rock grubu “Moğollar”ı dinleme fırsatı elde edecek. 1976 yılına kadar aktif kalan ve Barış Manço ile Cem Karaca gibi isimlerin yer aldığı Moğollar, 1992 yılında tekrar bir araya gelerek uzun yıllardır sevilen müziklerini icra ediyor. Bu parçalar, Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21:00 itibariyle icra edilecek ve Zafer Bayramı coşkuyla kutlanacak.

Geri Kalan Programda Ne Var?

Çınarcık Belediyesi’nin Zafer Bayramı kutlama organizasyonu Moğollar ile son bulmuyor. 29 Ağustos Perşembe günü saat 21:00’de ünlü şarkıcı Ufuk Beydemir, Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alarak Zafer Bayramı kutlamalarına ortak olacak.

Bayram kutlamalarının son gününde ise ünlü söz yazarı Aydilge, Alternatif Rock tarzında söyleyeceği şarkılarıyla Çınarcıklıları coşturacak. 30 Ağustos Cuma akşamı saat 21:00’de Cumhuriyet Meydanı’nda toplanacak Çınarcık halkı, Zafer Bayramı’nın 102. Yıldönümünü hep birlikte kutlama şansına erişecek.

Başkan Kurt’tan Vatandaşlara Çağrı

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Belediye’nin organize ettiği bayram kutlamalarının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi ve “Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kazanılan Büyük Zafer’i, Cumhuriyet Meydanı’nda, ünlü sanatçıların sahne alacağı muazzam konserlerle kutlayacağız. Zafer Bayramı’nın coşkusunu hep birlikte yaşayıp müzikle eğleneceğimiz konser alanına tüm halkımızı bekliyorum” diyerek vatandaşları alana davet etti.

Çınarcık’ta İlköğretim Haftası Kutlandı Çınarcık’ta İlköğretim Haftası Kutlandı

Kaynak: Haber Merkezi