İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önce gözaltına alınıp daha sonra da tutuklanmasıyla başlayan süreçte İktidar ve muhalefet arasındaki ilişkiler hiç olmadığı kadar gerilimli bir hale geldi. İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlayan sokak eylemleri ve protestolar bu iki kutbun ilişkilerinin onarılamaz bir noktaya ilerlemesine neden oluyor.

İktidar ile muhalefet arasında yaşanan söylem savaşlarına çok tartışmalı bir isim daha katıldı. 1994-2017 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen İbrahim Melih Gökçek, resmi X hesabından yaptığı bir paylaşımla yine çok konuşuldu. Sokağa çıkan vatandaşların zıplayarak tepkisini dile getirmesiyle bir grup Yahudi’nin kendi aralarında zıplayarak kendi aralarında ibadet etmeleri üzerinden benzerlik kuran Gökçek, ilginç ifadeler kullandı. Gökçek’in paylaştığı Tiktok videosunda Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı’nın da yer alması dikkatlerden kaçmadı.

AK Parti Yalova İl Başkanlığı’ndan Esnafa Destek! AK Parti Yalova İl Başkanlığı’ndan Esnafa Destek!

Gökçek paylaştığı Tiktok videosunda, “Dikkat edin… Bu benzerlik (zıplama) Nerden geliyor… Çünkü Bunlar bize Tanzimat’tan kalan artıklar…” ifadelerine yer verirken Başkan Doğancı’nın bu yoruma cevap verip vermeyeceği ise merak konusu oldu.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel