Karaçam, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İlk hedefimiz halkı bilinçlendirmek. Afete hazırlık ve afet anında göstermeleri gereken davranış şekilleri açısından bilgilendirmek. İsteyen ailelere ve topluluklara gidip yerinde temel afet bilinç eğitimi veriyoruz. Neden bu kadar afet farkındalık eğitimleri ve MAG eğitimlerini alın diye ısrar ediyoruz? Çünkü afet farkındalık eğitimleri verirken zaman zaman karşılaştığımız olaylarda şaşkınlık yaşıyoruz. Eğitim programları kafadan uydurulmuş bilgiler değil, uzman kişilerce hazırlanmıştır. Bu eğitimler vatandaşlarımız tarafından alınmalı, uygulanmalı ve uyulmalı.”

Karaçam, eğitimlerin önemini vurgularken yaşadığı bir olayı da paylaşarak, “Vermiş olduğumuz afet bilinç eğitimi bittikten sonra bir vatandaşımız yanıma geldi ve camide depreme yakalanırsak ne yapmamız gerekir diye sordu. 'Camiler genelde tek katlı binalardır, deprem anında tamamen yıkılması beklenmez. En büyük tehlike, insanların bilinçsizce çıkış kapısına yönelmesidir. Camide depreme yakalanırsanız, namaz kılıyor olsanız bile depremi hisseder hissetmez bulunduğunuz yerde çökün, başınızı koruma altına alın. Deprem bittiğinde panik yapmadan, kapıya yakın olanların çıkması, ön safta olanların ise sakin bir şekilde çıkış kapısına yönelmeleri gerektiğini' söyledim. Vatandaşımız ise 'Deprem de olsa namazımı bozmam' dedi. Oysa tedbir almak gerekir. Tedbir ise 'Çök, kapan, tutun.' Panik yapmadan caminin boşaltılmasıdır. Ayakta kalmaya devam ederseniz açık bir hedef olursunuz. Büyük depremlerde zaten ayakta duramazsınız” dedi.

Soysal Otomotiv’de Yeni Peugeot 3008 Görücüye Çıktı Soysal Otomotiv’de Yeni Peugeot 3008 Görücüye Çıktı

Karaçam, amacın halkı bilinçlendirmek olduğunu ve bu eğitimlere bir vatandaş bile kalsa devam edeceklerini belirtti. MAG-DER olarak halkın afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olması için eğitimlerin süreceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi