Akmeşe, Çınarcık'ta Okulları Ziyaret Etti Akmeşe, Çınarcık'ta Okulları Ziyaret Etti

Yalova Yürüyen Köşk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Erdoğan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla yanında bulunan çınar ağacına zarar vermesi için Yürüyen Köşk’ün raylar üzerinde kaydırılışının yıldönümü dolayısıyla İzmir’in Sarılar Köyündeki ilkokulda yapılan etkinlikle ilgili paylaşımda bulundu.

Yalova Yürüyen Köşk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Erdoğan paylaşımında, “Bilindiği üzere ATATÜRK, Yürüyen Köşk bahçesindeki çınarın bir dalının kesilmesine karşı çıkmış ve Köşkü’nün ağaçtan uzaklaştırılmasını istemiştir. Bu anlamlı işlem, bundan tam 94 yıl önce bugün (10 Ağustos 1930) Yalova’da gerçekleştirilmiştir. Doğayı korumak adına yapılan bu uygulama dünyada bir ilktir! O’nu rahmetle anıyoruz. Tohumluk Vakfı bugünün anısına ‘Yürüyen Köşk ve Atatürk’ün Doğa Sevgisi’ konulu bir etkinlik düzenledi.

İzmir’in Sarılar Köyünde yapılan bu etkinlikte ben de hazır bulundum. Yaz tatili olmasına rağmen 14 öğrencinin katıldığı bu etkinlikte, yaratıcı drama ve origami eğitmeni Filiz Özyurt’un çocuklarla birlikte yaptığı origami tasarımı ve çeşitli oyunlar çocukları çok mutlu etti. Yürüyen Köşk Derneği adına biz de başarılı öğrencilere yürüyen köşk tişörtleri ile şapkalarını ve yeni oluşturulan okul kütüphanesine yürüyen köşkün öyküsünü anlatan “Dört Efsane Çevreci” kitabımızı ve armağan ettik. Vakfın programında şimdi başka köy okulları var! Tohumluk Vakfı gönüllülerine ve okul yönetimine teşekkür ederiz. Ağaç yaşken eğilir! doğamız ve çevremiz için el ele” ifadelerini kullandı.

Yalova Yuruyen Kosk Dernek Izmir Sarilar Koyu Ilkokul Etkinlik Ogrenci (3)

Yalova Yuruyen Kosk Dernek Izmir Sarilar Koyu Ilkokul Etkinlik Ogrenci (2)

Kaynak: Haber Merkezi