1984 yılında kurulduğu tarihten itibaren Yalova’nın en önde gelen sembollerinden olan ve kentin hafızasında büyük yer edinen Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG), bu yıl kuruluşunun 40. Yıldönümüne özel olarak “40. Yıl TUFAG Özel Gecesi” düzenledi. Yalova protokolünden önemli isimlerinin katıldığı gecede TUFAG’ın geçmişinde yer edinen dansçılar performanslarını sergiledi ve izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. 

Yalova gündeminde büyük yer edinen bu özel geceden sonra açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu isimlere 1999-2004 ve 2009-2014 yılları arasında Yalova Belediye Başkanlığı yapmış, aynı zamanda TUFAG’ın başkanlığını başarıyla üstlenmiş Yazar Yakup Bilgin Koçal da katıldı. Koçal, geceye katıldıktan sonra resmi sosyal medya hesabından, TUFAG’ın geçmişi ve başarı kültürünün nasıl devam ettiği konusunda önemli bilgiler verdi. 


Yalova Eski Belediye Baskan Yazar Tufag Basari Sir Aciklama (3)

“TUFAG Vakfı’nı kurduk”

TUFAG’ın sürdürülebilir başarısının sebebini izah etmek istediğini belirten Koçal, “1984 yılında Numan Özkan'ın başkanlığında kurulan derneğe ben de tam beş yıl 2. başkanlık yaptıktan sonra 1989 yılından itibaren 2 yıl da başkanlık yaptım. Sonra kurumsallaşabilmek için bir karar aldık. Dernek şahıslara bağımlı kalmaması için bir kaç yılda bir başkan değişecek ama bırakan başkan da dernek faaliyetlerinden elini ayağını çekmeyecekti. Titizlikle uygulanan bu karar neticesinde kırk yılda yirmi iki başkan geldi geçti. Ve 2011 yılında sadece eski başkanların üye olabildiği TUFAG Vakfı'nı kurduk. Şehir merkezinde Cevdet Aydın Parkı'nın arkasındaki mahalle muhtarlığının olduğu bina vakfımıza aittir. Rahmetli Rahmiye Palabıyık'ın 2016 yılında bağışladığı dükkanımız da Gazi Paşa Caddesi üzerindedir” dedi.

Yalovalılar, Ufuk Özkan ve Rojda Demirer’i İzledi! Yalovalılar, Ufuk Özkan ve Rojda Demirer’i İzledi!


Yalova Eski Belediye Baskan Yazar Tufag Basari Sir Aciklama (1)

“TUFAG’ın sahip olduğu mal varlığına ülke çapında yaklaşan dernek söz konusu değil”

TUFAG’ın Ağustos ayı içerisinde hizmete girecek yeni tesisi hakkında bilgi veren Koçal, “Yeni tesisimiz de yaklaşık dört yüz bin dolara mal olmaktadır. Yeni tesisimizin neredeyse yüzde doksanının Yalovalıların bağışıyla yapılması kurumsallaşmanın sağladığı güven duygusu sayesindedir. Kurumsal bir kimliğe kavuşan TUFAG'ın sahip olduğu mal varlığı bugün ülke çapında hiç bir halk oyunları derneğinde söz konusu değildir. Bu bağlamda şehrimizdeki dernekler arasında da 'sivil toplum' tanımına en çok yakışan cemiyettir. Dünkü muhteşem gecenin sonunda sayın milletvekili, sayın vali yardımcısı, diğer protokol mensupları ve derneğimizin eski başkanlarıyla birlikte 40.yıl pastamızı keserken derneği yeni yetişen nesillere gönül rahatlığı içinde emanet edecek olmanın huzuru içindeydik” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi