Tavşan, “Göreve geldiğimizde bırakın işten çıkartmayı görev değişikliği dahi yapmadık. İşçi alımına da gitmedik. Ben seçim sürecinde hiç kimseye söz vermedim” dedi. Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan, ilimizde görev yapan ulusal ve yerel medya mensuplarıyla Kadıköy Belediyesi Seyirtepe Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltıtoplantıda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin borçlarının bakanlık tarafından tahsil edileceği açıklamasına değinen Başkan Tavşan, “Bizde açıklamayı ürpererek dinledik. Bu sigorta borçları bugünün borçları değil muhtemelen 50 yıldan kalma borçlar. Ben belediye başkanları arasında en tecrübesiz belediye başkanıyım. Diğer belediye başkanlarıyla konuştuğumuzda son 2 senden beri sigortayı ödeyememişiz, onlarda sigorta ödeniyor mu ki dediler. Şimdi bizim İller Bankasından gelen payımız belli. Sigorta tarafından bizim elimiz kolumuz bağlanmaya çalışılırsa özellikle ben belki Kadıköy Belediyesi olarak zorluk çekmeyebilirim ama diğer belediyelerdeki başkanlarımız işçilerin maaşlarını ödeyemezler.

Çünkü İller Bankasından gelen paya yüzde 40 devletin kesme yetkisi var, o payı kestiği an bütün belediyeler iflas noktasına gelir. Amaç bu mudur bilmiyorum ama sigorta borçları bugünün değil, 30-40 sene önceden kalan borçlardır. Eğer böyle bir şey yapılacaksa bundan önce de yapılabilirdi. Hiç olmazsa bizlere 1 sene 1,5 sene ya da 2 sene müsaade ediyoruz gibi rahatlık sağlayabilirler, lütfen bu borçları ödemeye çalışın gibi. Belediye başkanları buna yanaşmaz iyi niyet göstermezse bu yola gidilir. Ama ceberrut bir anlayışla bir hemen paranızı kesiyoruz dendiği an iyi niyet değil, kötü niyet ararız.

SGK Müdürümüz de bizi ziyaret etti bu konuyla alakalı hiç olmazsa bundan sonra siz görevde olduğunuz sürece sigorta borçlarınızı, primlerinizi ödemeye çalışın tarzında bir muhabbet oldu. Ya da borcunuzu arsa karşılığı da değerlendirebilir gibi niyetle geldiler. Bizim çok bir borcumuz yok ama kesinti yapıldığı anda biz tamamen çalışamaz, kolu kanadı kırılmış bir belde belediyesi olarak kalırız. Biz aslında 100 günden beri çok aktif bir şekilde çok büyük beldeye saldırmadık tabiri caizse. Çok cüzi miktarda çalışmalarımız oldu. Aslında bugünler için yaptık, adımlarımızı sağlam atalım, nakit akışını sağlayalım, personelimize maaş ödeyemeyecek duruma gelmeyelim diye. Ama dediğim gibi bu çok iyi niyetle yapılmış bir şey değil. Bu karar CHP’li belediyelerin iş yapmasına engel olmak için alınan bir karardır.

Çok uzağa gitmeyelim örnek Yalova Belediyesi. Tarihte ilk defa 8 tane belediyeyi kazandık. Burada bu 8’i 10’a, 12’ye, 14’e çıkartmakta biz CHP’li belediye başkanlarının elinde. Biz burada başarılı olursak belediye sayısı artacak. Ama biz başarısız olursak 8 tekrardan aşağıya düşecek. Biz çalışamadığımız bizi çalıştırtmadıkları sürece vatandaşa biz bunu anlatamazsak eğer bizden kaynaklı olmadığını, ilk seçimde tekrar eskiye dönüş olur. Aslında amaçları da o ama biz bunu engellemek için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim sendikayla yaptığımız bir anlaşma var. Memur ne alırsa işçi de onu alacak zam oranında. Bizim çalışanlarımız yılda 2 defa zam alıyor ve memurla aynı zammı alıyor.

Memur zammı yüzde 19 olarak açıklandı. Ama bakıyoruz en son bu vergi kesintilerinden sonra en kolay alınan vergi işçinin maaşı. 17 bin TL, 18 bin TL maaş alan var bu zamanda bu sıkıntılı günlerde. Biz o yüzde 19’u yüzde 25’e çıkarttık şartlarımızı zorladık. Yan ödemeleri de yükselterek arkadaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bu yüzde 40 kesinti diğer belediyeleri çok zor duruma düşürecek. Kadıköy Belediyesinin İller Bankasından başka bir geliri yok. Birde emlak vergimiz var o kadar. Su faturamız dahi yok Özden Mahallesini Yalova Belediyesi alıyor. O yüzden maddi açıdan bizi kısıtlarlarsa zorluk çekeceğiz. İnşallah yapmazlar, inşallah kötü bir şakadır ya da kötü bir rüyadır diyelim başımıza gelmez” dedi.

Kurtköy’de Avcılarla Fikir Alışverişi Kurtköy’de Avcılarla Fikir Alışverişi

Yalova Kadikoy Belediye Yilmaz Tavsan Basin Toplanti Aciklama (1)

‘Hiçbir personelimizi işten çıkartmadık’

31 Mart gecesi seçimi kazandıkları gün 1 Nisan sabahı belediyeye geldiklerinde şu anda belediyede kim hangi görevi yapıyorsa hangi müdürlükte çalışıyorsa devam ettiğini söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan, “Bırakın işten çıkartmayı görev değişikliği dahi yapmadık. İşçi alımına da gitmedik. Ben seçim sürecinde hiç kimseye söz vermedim. Benden çok kişi söz istedi, eviyle, bahçesiyle, arsasıyla veya iş alımıyla alakalı ama bir Allah’ın kuluna söz vermedim. Hatta ben meydanda şunu söyledim. Bir kişi benden çıkarı için işte Yılmaz başkan olursa bana kepçesini gönderir, traktörü gönderir, çocuğumu işe alır diye düşünüyorsa bana oy vermesin dedim. Şu anda biz o yüzden rahatız. Kapımıza gelip kimse diyemiyor ki, sen seçimde şunu dedin, şunu yap veya çocuğumuzu işe alacaktın almadın gibi öyle bir derdimiz yok. İşten çıkartmamız olmadı, olmayacak. Ne birim amiri ne dışarıda çalışan personelin parkta bahçede veya büro elemanlarının da masası dahi değişmedi. 31 Mart günü kim ne işi yapıyorsa şu anda da aynı işi yapıyor, devam edecekler. Yeter ki iyi niyetle herkes çalışmaya devam etsin” şeklinde konuştu.

Yalova Kadikoy Belediye Yilmaz Tavsan Basin Toplanti Aciklama (4)

‘12 milyon TL borcumuz var’

Kadıköy Belediyesinin mali durumuna ilişkin de açıklamada bulunan Başkan Tavşan, “Şu anda 12 milyon TL borcumuz var ama borcumuz devlete. Vatandaşa veya müteahhide olan yaptığımız her işi hemen ödemeye çalışıyoruz, mağdur olmalarını istemiyoruz. Ama işte YASKİ’ye borcumuz var, sigorta borcumuz var, Marmara Belediyeler Birliği gibi böyle yerlere borcumuz var. Onları da kapatmaya çalışıyorum. Onlara da çok az borcumuz kaldı bitirmek üzereyiz. Bizim bir tek sigorta borcumuz kaldı. Partimiz bizden borcunuzu asın diye ben o yola gitmedim. O konuda biraz eleştiri de aldım ama yani bu işler küçük yerlerde olmuyor. Burada herkesle yüz yüze bakıyoruz. O borcu yapanlarla da yüz yüze bakıyoruz. Sadece sigorta borcumuz var o da iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışmışlar. Buradan bir önceki belediye başkanlarının hepsine ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Kadıköy Belediyesini seçim kampanyası olarak görmemişler, kadroyu hiçbiri şişirmemiş. Sadece Kadıköy’de seçim odaklı çalışılmış ama seçimle alakalı belediye hiç doldurulmamış. Biz şu anda maaşlarımızı çok rahat ödüyoruz. Hatta göreve geldiğimiz günden beri bir ay sonraki maaşın parasını kenara ayırıyoruz. Çünkü önemli olan bizim personelimizin maaşı. Onlar çalışmadığı sürece onlar maaşını alamadığı sürece bizim hiçbir etkimiz olmuyor. Biz şu anda bir tiyatro sahnesinde önünde fotoğraf veriyoruz. İşi yapan aslında Kadıköy’ü gündemde tutan Yalova’da konuşturan arkadaşlar sahadaki arkadaşlar. Onlar mutlu olduğu sürece onlar çalıştığı sürece biz başarılı oluyoruz. Önceliğimiz onların hakkını, emeğini ödemek bizim amacımız. Gerekirse çöpleri her gün değil de 2 günde bir toplayacağız ama personelimizin maaşlarını ödeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi