Sempozyumda sunulan bildirilerin özetleri, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay, Doç. Dr. Yasemin Çölgeçen ve Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Yıldırım’ın editörlüğünde kitap haline getirildi.

Sempozyum, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki kadın ve aile çalışmalarına yönelik merkezlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Ayrıca, Birlikte Kanserle Mücadele Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı Yalova İl Müftülüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yalova İl Müdürlüğü, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ve Yalova Belediyesi gibi önemli kurumlar da paydaş olarak yer aldı.

Açılış konuşmalarını, dönemin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Sayın Gülser Ustaoğlu’nun yaptığı sempozyuma, üniversitelerden akademisyenlerin yanı sıra Yalova İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yalova İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı, Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Yalova Müftülüğü gibi kamu kurumları ve Memur-Sen Konfederasyonu gibi sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar da yer aldı.

Başkan Gülçiftçi; Daha Caydırıcı Cezalar ve Tedbirler Olmalı Başkan Gülçiftçi; Daha Caydırıcı Cezalar ve Tedbirler Olmalı

Sempozyuma ekonomi, felsefe, hukuk, islami ilimler, medya ve iletişim, sosyal politika, sosyal hizmet, sosyoloji, sağlık ve tarih bilimleri gibi çeşitli alanlarda kadın ve aile konularına odaklanan 80’e yakın bildiri özeti gönderildi. Bu bildirilerden 72’si kabul edilerek, 69’u sempozyumda sunuldu.

Yayımlanan "Sempozyum Bildiri Özetleri Kitabı", sempozyumda sunulan bildirilerin özetlerini içermekte ve kadın ve aile çalışmalarına önemli katkılar sunmaktadır. YÜKAM’ın öncülüğünde düzenlenen bu sempozyum, kadınların ve ailelerin güçlendirilmesine yönelik akademik ve toplumsal katkılarıyla büyük takdir topladı.

Kaynak: Haber Merkezi