Yerel Yönetimler Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (YAKAB)’nin Katı Atık Depolama Sahası'nda meydana gelen yangın ile ilgili sular durulmuyor. Yetkililerin yangın çıktığı haberini almasının ardından Yalova ilindeki Belediyeler, STK’lar ve çevre illerden gelen ekipler yangını kontrol altına alarak faturanın daha ağır olmasını engelledi ve soğutma çalışmalarına başlandı.

Akkim, Yazar Dr. Serkan Karaismailoğlu’nu Yalova ile Buluşturacak Akkim, Yazar Dr. Serkan Karaismailoğlu’nu Yalova ile Buluşturacak

Yangının ardından olayın neden yaşanmış olabileceği ve tedbir eksikliğinin olup olmadığıyla ilgili çeşitli yorumlar yapılmaya başlandı. Bu konuya Yalova’nın önde gelen İş Güvenliği Uzmanlarından biri olan Mehmet Erdoğan Öztekin dahil olarak ortaya çıkan fotoğraf ve videoların ışığında uzman görüşünü paylaştı.

Yalova Ciftlikkoy Denizcali Yakab Tesis Yangin Is Guvenlik Uzman Yorum“Problemin kaynağı neden çözülmedi”

Yangın sonrası sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerin ardından yetkililere sorular yönlendiren İş Güvenliği Uzmanı Öztekin, “Çöp dökme alanlarının orman sınırında yangın sıçramasını önleyecek toprak ve güvenlik alanları niye yok? Kızılötesi sensörlerle Katı Atık alanındaki yangının ilk başlangıç anı için niye kontrol altında değil? Yangından başlangıç için ani müdahale ekip ve ekipmanı niye bölgede aktif değil? Katı Atık bölgesinde neden organik ve inorganik(yanıcı, parlayıcı) malzeme, vahşi depolama suretiyle karışık depolanır? Niye bu iki sınıf çöp kaynağında ayrı toplanmaz? Niye Yalova YAKAB Yönetimine şimdiye kadar bu işleri bilen uzman kişiler alınıp veya danışılıp problem kaynağında çözülmedi? Niye günü idare ettik?” ifadelerini kullandı ve ironik bir ifadeyle “Niye önce hasta olup, sonra yutacak hap arıyoruz” diyerek veryansın etti.

Kaynak: Haber Merkezi