Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de yaşanan olaylar sonrası ülkemizdeki mülteci ve göçmen konusu bir kez daha gündeme geldi. Suriyeli bir mültecinin bir çocuğu taciz ettiği iddiasının duyulmasının ardından Kayseri ve ülkemizin bazı diğer illerinde olaylar çıktı ve Suriyeli mültecilere karşı saldırılar gerçekleştirildi. Yaşanan üzüntü verici hadiselerin ardından siyasi isimlerden birbirinden farklı açıklamalar gelmeye başladı. Bu isimlere Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce de katıldı. Resmi sosyal medya hesabından açıklamalar yapan İnce, mültecilerin misafirliğinin uzadığını söyledi.

Cem Gümüş, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığına Adaylığını Açıkladı Cem Gümüş, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

“Memleketinize geri döneceksiniz”

İnce, “Kayseri’de yaşanan olayların; yabancı düşmanlığıyla da, muhalefetin diliyle de ilgisi yoktur. Bu yaşananlar, Erdoğan’ın yanlış Suriye politikasının sonucudur. Tüm Suriyelileri en kısa sürede memleketlerine göndermek zorundasınız!” dedi. Olayların çıkışı ile ilgili şüphelerinden bahseden İnce, “Irak’la görüştükten sonra Esad’la da görüşebilirim deyince, çarşıyı karıştırmak isteyenler ortaya çıktı. Havada CIA ve MOSSAD kokusu var. Dikkatli olmamız lazım” ifadelerini kullandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen İnce, “Misafirliğiniz artık uzadı. Memleketinize geri gideceksiniz. Yoksa işgalci ve istilacı sayılacaksınız! Ey Erdoğan; ensar, muhacir laflarını bırak, Suriyelileri derhal ülkelerine göndermenin bir yolunu bul!” diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak: Haber Merkezi