Ülkemiz, en fazla kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan İnstagram’ın sabah saatleri itibariyle erişim engeli getirildiği haberi ile güne uyandı. Vatandaşlar yaşanan sorunun neyden kaynaklandığını öğrenmeye çalışırken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) bu kararı verdiği ortaya çıktı.

BTK, geçtiğimiz günlerde İsrail’in hava saldırısı sonrası öldürülen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için yapılan anma paylaşımlarının İnstagram’da engellediğini belirterek bu kararı aldıklarını ve yaptırım uyguladıklarını söyledi. 

İhraç İddialarına Cevap Verdi: İktidara Yürüyen Partimize Zarar Veriyorlar İhraç İddialarına Cevap Verdi: İktidara Yürüyen Partimize Zarar Veriyorlar

BTK’nın uygulaması milyonlarca kullanıcıyı etkilerken, diğer sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapan Türk kullanıcılar, verilen kararın ifade özgürlüğüne karşı olduğunu ifade ettiler. Yapılan yorumlara Yalovalıların tanıdığı bir isim olan Muharrem İnce de katıldı. İnce, BTK’nın uygulaması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ateş püskürdü ve Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İnstagram’a erişim engeli getirme saçmalığı da neyin nesi? Çok canın sıkıldıysa kendi İnstagram hesabını kapat, hem sen hem de biz rahat edelim!” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel