SİYASET

İnce; Bunlar Türk’e ve Atatürk’e Düşman!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Anayasa’nın değişmez maddelerine ilişkin olarak yapılan yorumlara tepki gösterdi.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri ve 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimleri sonrası ortaya çıkan tablonun ardından yeni anayasa tartışmaları zaman zaman gündeme geliyor. İktidar olan AK Parti’nin yeni anayasa yapılmasına ilişkin olarak irade ortaya koyması sonrası ortaya çıkacak sonuç Türkiye genelinde merakla bekleniyor.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun mevcut anayasadaki, “Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez” ifadelerini içeren 4. Maddenin kaldırılmasına ilişkin talebi büyük tartışma yaratmış muhalefet bloğu tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un “Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür” ifadeleri kullanılan 3. Madde üzerine eleştiriler getirmesinin ardından tepkiler daha da büyüdü. Bu tepkilere Yalovalıların yakından tanıdığı bir isim olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de katıldı.

“Saplamak istediğiniz hançerlere asla izin vermeyeceğiz!”

Anayasanın ilk 4 madde ile ilgili söylemlere tepki gösteren İnce, “Hüda-Par 4. madde değişsin diyor, Numan Kurtulmuş 3. madde değişsin diyor. Yarın bir başkası da çıkıp 1. ve 2. maddeler değişsin diyecek. Çünkü bunlar Türk’e düşmanlar, Atatürk’e düşmanlar, Bayrağımıza, Marşımıza, birliğimize ve beraberliğimize düşmanlar. Bilinsin ki bizler buradayız ve Anayasa’nın kalbine saplamak istediğiniz hançerlere asla izin vermeyeceğiz!