Gündüz, “Yalova’mızın coğrafi işaret kazanan ürünü kestane balımızı ulaştırmak için satış yerine ihtiyacımız var. Halkımız bu sayede ucuz ve kaliteli bal tüketebilecek” dedi. Yalova Arıcılar Birliği Başkanı Hakan Gündüz, Yalova’nın coğrafi işaretli ürünü olan Yalova Kestane Balını toptan fiyatına halka ulaştırmak için satış yerine ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Vatandaşlara ucuz bal satışının yapılabileceği bir satış noktası taleplerini Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’e ilettiklerini ifade eden Başkan Gündüz, “Yalova’da butik ve kaliteli bir bal üretimi var. Türkiye’de yüzde 95 oranında kalite ile bal üretebilen bir yer yok. Yalova bu anlamda çok önde bir il. Ancak bizim Arıcılarımızın çok büyük bir sıkıntısı var. Arıcılarımızın ürettiği balı Yalova Arıcılar Birliği olarak satabileceğimiz bir yerimiz yok. Buna ihtiyacımız var.

Eşini Uçurumdan İterek Öldürdüğü İddia Edilen Sanığın Yargılanmasına Başlandı Eşini Uçurumdan İterek Öldürdüğü İddia Edilen Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Ürettiğimiz balı birlik olarak direk olarak halkımıza sunmak istiyoruz. Kaldı ki Yalova Kestane Balı artık coğrafik işaretli bir ürün. Dolayısıyla da bu ürünün ilin markası haline dönüşmesi ancak şehrin işlek bir noktasında kurulacak olan satış yeri ile olacaktır diye düşünüyorum. Kendi markamız ve kendi öz varlığımız olan Kestane Balımızı satacağımız bir yer istiyoruz. Bununla ilgili Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’le de görüşerek bu talebimizi kendilerine ilettik. Onların da desteği ile bu talebimizin karşılanacağına inanıyorum.

Kestane Balının toptancıya verilmesi durumunda aradaki fiyat 2 katına çıkacak ve vatandaşlarımızda pahalı bal yemek zorunda kalacak. Biz bu balı toptancıya verirsek, Yalova Kestane Balı bizim toptancıya verdiğimiz fiyatın 2 katı fiyata tüketiciye ulaşacak. Biz toptancıya vermeyelim toptancıya verdiğimiz fiyatlardan halkımıza ulaştıralım. Bu sayede vatandaşımız ucuz ve kaliteli bal yerken Arıcımız da kendi ürününü kendi ilinde kendi birliği vasıtası ile satsın. Biz halkımızın gönül rahatlığı ile Kestane Balına ulaşmasını istiyorum” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Haber Merkezi