Yaz mevsiminin ülke genelinde zaman zamanda olsa mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar ile geçmesi su konusunun daha da önem kazanmasına neden oluyor. Yaz aylarında yeteri kadar yağış olmaması ilimiz Yalova’nın su ihtiyacını karşılayan ve Termal sınırları içerisinde yer alan Gökçe Barajı’nın su seviyesi hakkındaki son durumun merak konusu olmasına neden oluyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayı sonlarına doğru %58’lik doluluk oranına kadar gerileyen Gökçe Barajı, yağışların yeteri kadar gelmemesi nedeniyle su seviyesi daha da aşağı düşüyor. Alınan bilgilere göre Gökçe Barajı’nın seviyesi geçtiğimiz ayın yağışsız geçmesi nedeniyle %40’a kadar düştü.

Uludağ Elektrik, İşaret Dili Görüşme Hattı İle Erişilebilirliği Artırıyor Uludağ Elektrik, İşaret Dili Görüşme Hattı İle Erişilebilirliği Artırıyor

Yalova Gokce Baraj Su Icme Haber Gazete (1)“Yağış gelmezse bile 3 ay yetecek su var”

Konuya ilişkin gazetemize ilişkin değerlendirmede bulunan yetkililer, “Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarındaki sıcaklıklar tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Beklenen yağışların gelmemesi sebebiyle baraj seviyemizde azalmalar meydana gelmeye devam ediyor. Sizlere yaz ayları boyunca herhangi bir su sorunu yaşanmayacağını söylemiştik ve geçtiğimiz yaz mevsimi boyunca herhangi bir sorun yaşamadık. Herhangi bir yağış gelmezse bile 3 ay yetecek kadar suyumuz var. Ancak Yalovalı vatandaşlarımızdan bir kez daha rica ediyoruz; İlerleyen dönemde ortaya çıkabilecek olumsuz bir duruma karşı riskleri azaltmak için suyumuzu idareleri kullanalım ve israf etmeyelim. Yalovalıların bu çağrımıza uyacakları ve duyarlı olacakları konusunda hiçbir şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandılar.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel