SPOR

Genel Menajer Dönmez; Hedefimize Ulaşmak İçin En Önemli İhtiyacımız

Yalovaspor Basketbol Kulübü’nün Genel Menajeri Murat Dönmez, yeni sezon ve transfer gündemine ilişkin olarak açıklamalara bulundu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi(BSL)’ndeki ekibimiz Yalovaspor Basketbol Kulübü’nün Genel Menajeri Murat Dönmez, değerlendirmelerde bulundu. Geçen hafta Ankara’daki katıldıkları turnuvanın yanı transfer gündemiyle ilgili bilgiler aktaran Dönmez, yeni sezona hazır girebilmek için çalıştıklarını ifade etti.
“Lige daha hazır girmek istiyoruz”
Yalovaspor Basketbol Genel Menajeri Murat Dönmez,” Ankara'daki hazırlık turnuvasında, kadrolarını kurmuş ve bizden 3-4 hafta önce çalışmalara başlamış rakiplerle karşılaştık. Ligin başlamasına 3 hafta kala 3 hazırlık maçı daha yapacağız. Oynayacağımız hazırlık maçları ile lige daha hazır girmek istiyoruz. Umarım, bizim adımıza sakatlıksız bir süreç olur ki, ilk hazırlık maçımızda şanssız bir pozisyonda omzundan sakatlanan Martin Krampelj 2-3 hafta bizimle olamayacak” dedi.
“Clark’ın aramıza katılmasıyla tempomuz ve kalitemiz de artış bekliyoruz”
İkinci etap çalışmalarına start verdiklerini belirten Dönmez, “2.etap hazırlıklarımız bugün itibariyle başlıyor. Bu süreçte, hem fiziksel hem de taktiksel açıdan takımımızı daha üst seviyeye çıkartmak için teknik ekibimizle yoğun bir mesai içindeyiz. Sezon boyunca yüksek tempoyu koruyabilmek amacıyla planladığımız fiziksel antrenmanların yoğunluğu, oynadığımız ilk iki maçta istediğimiz basketbolu sahaya yansıtamamamıza neden oldu. Bunda Egemen'in sakatlığı ve yabancı oyuncu transferlerimizin henüz tamamlanmamış olmasının da etkisi bulunmaktadır. Oyun kurucu pozisyonuna transfer ettiğimiz Wes Clark'ın da aramıza katılmasıyla, antrenman tempomuzun ve kalitemizin de ciddi bir artış göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.
“Bir yada iki yabancı transferimiz olacak”
Takımın transfer gündemiyle ilgili bilgi veren Murat Dönmez,” Fikstürün maç sırasını değerlendirmek yerine, transferlerin hâlâ tamamlanmamış olması ve sezonun çok geç açılmış olmasının nedenlerinin irdelenmesi gerekmektedir. Bu, bizi ve yönetimimizi de aşan bir konudur. Eksiklerimizin farkındayız ve yeni transferlerle bunları tamamlayacağız. Yeni transferlerimizin yanı sıra, mevcut kadromuzun da istediğimiz seviyeye gelmesi zaman alacaktır. Bu noktada hep birlikte sabırlı olmalıyız. Bir veya iki yabancı transferimiz daha olacaktır. Özellikle uzun pozisyonundaki yabancı oyuncu transferi için çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Yeni transferlerimizle tam takım olarak çalışmak bizim için çok önemli. Bizim istediğimiz seviyeye gelmemiz için minimum 2-3 haftalık bir süreye ihtiyacımız var. Hedefimize ulaşmak için en önemli ihtiyacımız, taraftarlarımızın bize olan inancıdır” şeklinde konuşup sözlerini tamamladı.