SPOR

Emine Irmak, Balkan Üçüncüsü Oldu

BCU(Balkan Bisiklet Birliği) ile Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 2023 faaliyet takviminde yer alan Balkan Dağ Bisikleti Şampiyonası 22-23 Eylül 2023 tarihleri arasında Romanya’da tamamlandı. Yıldız kızlarda mücadele eden Yalovalı sporcu Emine Irmak Sezer yarışmayı üçüncü sırada bitirerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Sporcumuzun başarısı, sadece kişisel bir zafer değil, aynı zamanda Türkiye'nin bisiklet sporundaki gücünü bir kez daha kanıtlarken Romanya’da elde ettiği bu üçüncülük, Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun destekleri ve milli bisiklet takımının azimli çalışmalarının bir sonucu olarak ortaya çıktı. Romanya’da kürsüye çıkan Emine Irmak Sezer’in bu başarısı sonrasında Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,” Sezer'in performansı, Türkiye'nin uluslararası arenada nasıl rekabetçi bir güç olduğunu gösteriyor. Kendisini ve milli takımı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” paylaşımı yaptı.

Emine Irmak Sezer yaz döneminde Avrupa Gençlik Olimpiyatları(EYOF)’nın yanı sıra 25-27 Ağustos tarihlerinde Yunanistan'da gerçekleşen Balkan Yol Şampiyonası'nda da ter döktü.

Emine Irmak Sezer’le birlikte ülkemizi temsil eden diğer sporculardan Furkan Akçam U23 kategorisinde Balkan şampiyonu olruken, C2 müsabakasını üçüncü sırada tamamladı. Genç kızlarda ise Ayça Erdoğan’da üçüncülüğü kazanma başarısı gösterdi.