Bisiklet alanında dünyanın en önemli spor organizasyonlarından Fransa Bisiklet Turu’nun resmi amatör serisi Tour de France’ın yarış heyecanı İstanbul’a taşınırken Yalovalı bisikletçilerde pedal bastı.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen L'Etape Türkiye by Tour de France 50’den fazla ülkeden yaklaşık 3 bin bisikletçinin katılımıyla gerçekleşti. Küçüksu Kasrı'ndan başlayan yarışlar 109, 59 ve 6 km aile kategorilerinde koşuldu.

Allar’dan Muhteşem Zafer! Allar’dan Muhteşem Zafer!

Yalova Bisiklet Yabis Turkiye (2)Hem Türkiye Şampiyonalarında hem de Granfondo yarışlarında ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden YABİS, İstanbul’da da kürsüye damga vurdu. Sporcular, İstanbul Boğazı’nın kıyısında, zarif mimarisi ve tarihi dokusuyla dikkat çeken Küçüksu Kasrı, L'Etape Türkiye by Tour de France yol bisikleti yarışının başlangıç noktası olurken,  Anadolu Hisarı üzerinden, Avrupa Yakası'na geçebilmek için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde pedal çevirdi.

Dereceye giren sporculara ödüllerini

Yalova Bisiklet Yabis Turkiye (3)İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Isabella Dumont

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Çağlar İlter ve VISA Türkiye Pazarlama Başkanı Ülkü Yüksel takdim etti.

Yalova Bisiklet Yabis Turkiye (4)Bu özel yarışmada YABİS adına pedal çeviren Beyza Ersan kadınlar kısa parkur 19-34 yaş kategorisinde ve İbrahim Kesman erkekler kısa parkur +60 yaş kategorinde ikinci oldu. Uzun parkur erkekler 55-59 yaş kategorisinde pedal basan Zafer Yalın birinciliği kazanırken aynı kategoride Osman Şirin kürsünün ikinci basamağına çıktı. Uzun parkur erkekler +60 yaş kategorisinde ise Nurettin Bademci ikinci olma başarısı gösterdi.

Ayrıca Raif Kaş, Ahmet Kandil, Ahmet Timur Karabay, Ali İhsan Taş, Güngör Turan, Kudret Fazlı Kurtcebe, Salih Bahadır Düner, Serkan Can, Mustafa Sıddık Genç, Kerem Sarıbaş ve Aykut Güney’de derece elde eden sporcular oldu.

YABİS Kulübü Başkanı Harun Ertuğrul,” Gerek Türkiye Bisiklet Federasyonu gerekse özel yarışlar olan Granfondo’lar ve diğer kurumların düzenlediği yarışlara kulübün sporcuları ve yöneticileri ile ekip olarak gidiyoruz. Ekip başarısına inanan bizler sporcu arkadaşlarımızla ülkede ses getirip Yalova adını hafızalara kazıyoruz. Uluslararası yarışlarda bizde varız diyen ekip bu sezonda yapacağı önemli genç sporcu transferleri ile de göz doldurmaya devam edecek. Başarımızın devamı için bizlere destek olan forma ve ana sponsorumuz Burak Denizcilik’e, Serapool Havuz’a, Atalian Türkiye’ye, Vadişehir Çetinler İnşaat’a, May Kağıt Tutkal’a teşekkür ediyorum. Halkımızın desteğinin artması ile de ilgili kurumları şimdiden Türkiye’nin marka takımı olan YABİS’i yalnız bırakmamaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Yalova Bisiklet Yabis Turkiye (5)

Kaynak: Haber Merkezi