14 Haziran Cuma günü, turnuvanın ev sahibi Almanya’nın grubundaki ilk maçında İskoçya’yı 5-1 mağlup etmesiyle başlayan Avrupa Futbol Şampiyonası heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Milli takımımız F Grubunu 6 puanla ikinci bitirerek 2. tura kalma başarısını gösterdi ve Avusturya ile eşleşti. 2 Temmuz Salı günü saat 22:00’da oynanacak karşılaşmayı kazanmamız halinde Romanya-Hollanda maçının galibiyette Çeyrek Finalde karşılaşacağız.

Turnuva heyecanı ülkemizde yoğun bir şekilde yaşanırken vatandaşlarımız tatsız bir durumla karşı karşıya kaldı. Turnuva’nın resmi yayıncısı TRT, Türkiye’nin maçları öncesinde şifreye giriyor ve bütün uğraşlara rağmen yayın düzgün hale getirilemiyor. Tüm Türkiye genelinde yaşanan bu sorundan Yalova’daki vatandaşlar da nasibi aldı.

Tek Teker Üzerinde 70 Km Tek Teker Üzerinde 70 Km

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Caddesi’ndeki Yılmazer Elektronik’te çalışan Elektronik Ustası Rasim Kırmızı sorunun kaynağı ile ilgili bilgi verdi.

Yalova Televizyon Elektronik Usta Tamirci Trt Milli Mac Yayin Sorun (2)

“İnsanlar tepkili”

TRT’nin bilindiği gibi iki ve üç yerde yayın yaptığını söyleyen Kırmızı, “Biri 11096, diğeri de 11794 frekansı… Bu frekansları girdiğimizde normal bir şekilde gösteriyordu ama o frekansı girmemize rağmen yine şifreye gidiyor. Büyük bir sıkıntı… Şifreyi geçiyorum yayın komple gidiyor. Bugün düzeltileceğini söylediler. Bakalım, bekliyoruz…” dedi. Diğer ülkelerde yayınların abonelik sistemine göre verildiğini söyleyen Kırmızı, TRT’nin geçmişten günümüze kadar devam eden bu özel turnuvalarda şifreleme yöntemini mecburen kullandığını ancak girilen şifrenin sorunu çözemediğini söyledi. İnsanların bu konuda çok tepkili olduğunu söyleyen Kırmızı, kendi işyerlerine gelen insanların sorunlarını çözmek için çalıştıklarını ancak sıkıntının tekrar meydana geldiğinin bilgisini verdi. Bugün oynanacak Türkiye-Avusturya maçında böyle bir sorunun tekrar yaşanmamasını umduğunu belirten Kırmızı, “Frekansı girdiğimiz halde ve sinyali de en yüksek dereceye çıkarmamıza rağmen sıkıntı olursa bizim yapabileceğimiz bir şey yok” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel