İdris Durmuş yaptğı açıklamada rüzgar ve artan sıcaklıkların, yangın riskini ciddi şekilde artırdığına dikkat çeken Durmuş, Yeşil-Mavi Yol'un stratejik önemini vurguladı. Durmuş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Rüzgarın ve hava sıcaklığındaki artışın olası orman yangını riskini Yalova' mız için de  oldukça artırdığı dönemdeyiz. Yeşil& Mavi yolun önemi konusunda bu dönemde daha da üzerinde durulup, olası yangınlarda yangın söndürme ve diğer ekiplerin sağlıklı ve hızlı  ulaşımının sağlanmasında ivedi yaklaşım ilimizin ciğerleri ormanlarımız için yerel yönetimlerin öncelikli  gündemi olmalı.

Yalova Yesil Mavi Yol Idris Durmus Orman Yangin (3)Ulaşımda ki  gecikmeye neden olabilecek her türlü yol şartı paha biçilemeyecek yeşil vatanımız ormanlarımız için  dakikalar paha biçilemez. Bu perspektif ile  Yeşil & Mavi yolun kapasitesi ve standartlara uygunluğu gözden geçirilmeli. Tüm ilçelerimizi birbirine bağlayan bu alternatif yol ağı ormanlarımız için olası yangınlarda can simidi olacaktır.

Geri getirilmesi için  on yıllar gereken ormanların yanında yüzlerce canlı türü için de yuva olan tabiat İlimiz için her şeyden önceliklidir. Bu bakış açısı ile ulaşım sisteminde varsa zayıf halkalar giderilerek, işaret ve levhalar ile güçlendirilmeli, dijital ortamda da güncellenerek olası Marmara depremi için de ilimizin diğer illerle lojistiğini sağlayacak  alternatif ulaşım ağı olacağı gerçeğine uygun fiziki eksiklikleri giderilmelidir. Sade bir  vatandaş olarak geçmişte olduğu gibi bugün de konunun ne denli hassasiyetle yaklaşılması  gereken unsurları içerdiğini yetkililerin ve Yalova  kamuoyunun  bilgisine sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın Kelime-i Şehadet’i Yanlış Okuduğu İddiasına Yalanlama Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın Kelime-i Şehadet’i Yanlış Okuduğu İddiasına Yalanlama

Yalova Yesil Mavi Yol Idris Durmus Orman Yangin (2)

Kaynak: Haber Merkezi