ASAYİŞ

DAEŞ Şüphelileri Yalova’da Yakalandı!

DAEŞ terör örgütüne üye olmaktan hapis cezası alan iki kişiyi TEM, İstihbarat ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yakaladı.

Yalova İl Jandarma Komutanlığınca, sürdürülen istihbari çalışmalar sonucunda; terör örgütüne üye olmak (DEAŞ terör örgütü) suçundan kesinleşmiş hapis cezası ile aranan A.Y. ve S.S. şahısların adres bilgilerine ulaşıldı.

26 Eylül Perşembe günü Yalova Merkez ilçe Adnan Menderes ve Bağlarbaşı Mahallelerinde TEM, İstihbarat ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarınca düzenlenen operasyonda Mersin 1.Ağır Ceza Mahkemesince DEAŞ terör örgütüne üye olmak suçundan haklarında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan A.Y. ve S.S. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanarak gözaltına alınan şahıslar sevk edildiği adli makamlarca tutuklanması üzerine Kocaeli 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Yalova Valiliği koordinesinde, Yalova İl Jandarma Komutanlığınca, vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla, bütün suç ve suçlularla mücadeleye kararlılıkla devam edilecektir” ifadelerine yer verildi.