Çiftlikköy’ün Siteler Mahallesi Barbaros Bulvarı’nda bir binanın teras katında başlayan yangın, 112 Acil Çağrı Merkezi’nden gelen anonsla birlikte itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede çevreye yayılmadan kontrol altına alındı. Klima kaynaklı olduğu tahmin edilen yangına Çiftlikköy ve Yalova itfaiye ekipleri, 4 araç ve 10 itfaiyeci ile hızla müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışmaları gerçekleştirdiler.

Adil Yele Nikah Kıydı Adil Yele Nikah Kıydı

Yalova Ciftlikkoy Belediye Siteler Mahalle Klima Yangin Itfaiye Mudahale (2)Çiftlikköy İtfaiyesi’nden Önemli Uyarı

Son bir haftada hemen hemen her gün bir olaya müdahale ettiklerini dile getiren Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Erdoğan, vatandaşları yaz sıcaklarından dolayı çeşitli nedenlerle yaşanabilecek yangınlara karşı dikkatli olmaya davet ederek, “Yaz sıcaklarının başlamasıyla klima kullanımının artması nedeniyle elektrik hatlarındaki aşırı yüklenmeden kaynaklı ev yangınlarında artış yaşanıyor. Özellikle teras kat ve balkonlarda bulunan şöminelerin ve daire bacalarının temizletilmesi riski azaltacak önlemlerden birisi. Vatandaşlarımızın evlerine kaçak akım rölesi taktırması, yangına ilk müdahalenin önemi açısından yangın söndürme cihazı bulundurmaları, yangının önlenmesi ve meydana geldiğinde en kısa zamanda söndürülmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Yalova Ciftlikkoy Belediye Siteler Mahalle Klima Yangin Itfaiye Mudahale (4)Yalova Ciftlikkoy Belediye Siteler Mahalle Klima Yangin Itfaiye Mudahale (1)

Kaynak: Haber Bülten