ÇİFTLİKKÖY

Çiftlikköy’de İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlanıyor

Çiftlikköy Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü tarafından İtfaiye Haftası özelinde ilçe meydanında kurulan tanıtım standı ilgi odağı oldu.

25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin ilçe meydanında kurduğu tanıtım standına öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Gece geç saatlere kadar açık olan standın ilk gününde, Çiftlikköy GSD İlk ve Ortaokulu, Özel Küçümenler Anaokulu ve Özel Bilgi Koleji gibi okullardan gelen çok sayıda öğrenci standı ziyaret etti.

Çiftlikköy itfaiyecilerinin yangın, sel, deprem, trafik kazası gibi olaylara müdahale ederken kullandıkları malzemelerin yanı sıra, itfaiye araçlarının da sergilendiği standı öğretmenleri eşliğinde gezen öğrenciler, itfaiyecilerin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler edindi. Çiftlikköy İtfaiyesi personeliyle tanışan öğrenciler, koruyucu giysilerini giyip, kasklarını takarak hatıra fotoğrafı çektirirken, yangın söndürme araçlarına binerek itfaiyecilerin yaşadığı heyecanı bir anlığına da olsa paylaşmış oldu.

Standın, İtfaiye Haftası dolayısıyla gençler ve çocuklar başta olmak üzere her yaştan Çiftlikköylüye itfaiyecilik çalışmalarını anlatmak ve kullanılan malzemeleri tanıtmak amacıyla kurulduğunu dile getiren Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Erdoğan, "Arkadaşlarımız vardiyalarından kalan zamanlarında tanıtım standımızda öğrencilerle ve halkımızla bir araya geliyor. Çok eğitici, aynı zamanda eğlenceli bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Halkımızın gösterdiği ilgiden memnunuz. Biz de standımızı ziyaret edenlere itfaiyecilerin ne şekilde ve hangi malzemelerle olaylara müdahale ettiğini anlatıyoruz" diye konuştu. Hafta boyunca 23 Nisan Meydanı’nda standın açık olacağını belirten Erdoğan, geleceğin itfaiyecilerinin sayısının bunun gibi tanıtıcı etkinliklerle daha da artacağını düşündüğünü dile getirdi.