Çiftlikköy’de Yeni Mezarlık Kapasitesi Artırılıyor Çiftlikköy’de Yeni Mezarlık Kapasitesi Artırılıyor

Çiftlikköy’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8’inci yıldönümü dolayısıyla Mokamp alanında yapılan etkinliklere Yalova Vali Yardımcısı Aziz Mercan, Garnizon Komutanı Hv.Plt.Albay Mert Uysal ve Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Nilüfer Dilek’in yanı sıra ilçe protokolü, şehit ve gazi aileleri, siyasi partilerin temsilcileri ve Çiftlikköylüler katıldı.

Yalova Ciftlikkoy 15 Temmuz Milli Birlik Gun Kutlama Protokol (3)Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy’un şehitler anısına okuduğu dualarla devam etti.  Etkinliğe katılan öğrenciler,  15 Temmuz’u anlatan kompozisyon ve şiirler okurken, günün anlam ve önemine dair konuşmayı yapan Yalova Vali Yardımcısı Aziz Mercan, 15 Temmuz’un ülke tarihinde bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, “15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminde 251 vatandaşımız şehit, 2196 vatandaşımız ise yaralanarak gazi olmuştur. Milletimiz, hain darbe girişimcilerine karşı kahramanca aziz vatanımıza sahip çıkmıştır. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum” diye konuştu.

Yalova Ciftlikkoy 15 Temmuz Milli Birlik Gun Kutlama Protokol (1)Gecede sahne alan Anka Dans Topluluğu, İzmir yöresi halk oyunları ve zeybek gösterisiyle gönülleri fethetti. Anka Dans Topluluğu’nun gösterisi sonrasında Mokamp alanında kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişini canlı olarak yayınlandı. Bursa Mehteran Takımı, tarihi marşlardan oluşan repertuarı ile izleyenlerden büyük alkış alırken, alandaki vatandaşlara dondurma, helva ve çorba ikramları da gerçekleştirildi. 15 Temmuz yıldönümü etkinlikleri gece 00.13’te Çiftlikköy Müftülüğü imamları tarafından okunan selalarla sona erdi.

Yalova Ciftlikkoy 15 Temmuz Milli Birlik Gun Kutlama Protokol (6)Yalova Ciftlikkoy 15 Temmuz Milli Birlik Gun Kutlama Protokol (5)Yalova Ciftlikkoy 15 Temmuz Milli Birlik Gun Kutlama Protokol (2)

Kaynak: Haber Merkezi