31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası 47 yıl sonra Türkiye genelinde 1. parti konumuna gelen Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkanları Özgür Özel’in öncülüğünde etkin bir muhalefet adına vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Mayıs ayı sonunda Ankara’nın Tandoğan Meydanı’nda emekli mitingi düzenleyerek, emeklilerin maaşlarını arttırılması konusunu gündeme getiren CHP bu kez de Gebze’de “Geçinemiyoruz” sloganıyla, asgari ücretlerin ve emeklilerin sorunlarını getirmek amacıyla 30 Haziran Pazar günü “Emek” mitingi düzenledi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin organize ettiği mitinge Yalova’nın da dahil olduğu 81 ilin teşkilatları da katıldı.

Mitinge, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı ve CHP Yalova İl Yönetiminden isimler katıldı ve destek verdi.

Yalova Gebze Chp Emek Miting Il Baskanlik Vekil Katilim (4)Özgür Özel Ne Dedi?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Gebze’de “Geçinemiyoruz” sloganıyla düzenlenen Emek Mitingi’nde, “Biri çıkmış ‘Önümüzde dört yıl seçimsiz bir dönem’. Biri çıkmış ‘Erken seçim istemek hainliktir’. Bakın, buradan bu meydandan önce şu sesi duyun. Geçinemiyoruz. Size uyarım şudur. Geçim olmazsa seçim olur. Ey Recep Tayyip Erdoğan, ey Devlet Bahçeli, ey Cumhur İttifakı. Gebze’yi duy. Ya geçim, ya seçim. Eğer hakkınızı vermezlerse, asgari ücrete zam vermezlerse, emekli maaşını artırmazlarsa, sesinizi duymazlarsa, mücadeleye var mıyız? Hakkınızı söke söke almaya var mıyız? O zaman şunu söylüyoruz. Eğer geçim yoksa seçim var” ifadesini kullandı.

Yalova Gebze Chp Emek Miting Il Baskanlik Vekil Katilim (2)“Sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir”

Yerel seçimlerden bu yana Türkiye’de bir dizi miting yaparak, sesini duyuramayanların sesi olmaya, onların sesini duyurmaya gayret etiklerini belirten Özel, “Eğitim mitingi yaptık, emekli mitingi yaptık, çay mitingi yaptık, buğday mitingi yaptık. Ama her seferinde uyardık. Temmuz geliyor. Hayat pahalılığı var. Enflasyon eziyor. Asgari ücrete ve emekli ücretlerine hem enflasyon zammını, hem refah payını vermek, emekçinin hakkını vermek, vergide adaleti sağlamak, kuşa dönmüş maaşları artan vergi kademelerine kurban etmemek ama özellikle asgari ücrete enflasyonu ve refah payını vermek zorundasınız. Bunu yapmazsanız biz bu sesi duyarız. Meydanlara çıkarız dedik. Dinlemediler. Sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir. Oğlu babasına sorar, der ki ‘Baba yoksulluk kaç gün sürer?’ Babası der ki ‘40 gün oğlum’. 40 gün sonra geçer. Der ki çocuk, ‘40 gün sonra zengin mi olacağız?’ Baba der ki ‘Hayır oğlum, 40 gün sonra alışacağız’. İşte yoksulluğa, enflasyon karşısında ezilmeye, işte güvencesizliğe alışın diyorlar. Alışmayacağız. Alışmayacağız.” Dedi.

Muharrem İnce; Gitti Mursi, Geldi Sisi! Muharrem İnce; Gitti Mursi, Geldi Sisi!

Yalova Gebze Chp Emek Miting Il Baskanlik Vekil Katilim (6)Yalova Gebze Chp Emek Miting Il Baskanlik Vekil Katilim (3)

Kaynak: Haber Merkezi