Gelecek Partisi Kurucu İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, siyasi yaşamına ara verip eczacılık ve müzik kariyerine devam etmesine rağmen Yalova gündemi ile ilgili konularda fikirlerini belirtmekten geri durmuyor. Çandır son olarak geçtiğimiz hafta Yalova’da gerçekleştirilen etkinlikler üzerinden Yalova’daki yöneticilere seslendi.

“Gerçekten çok ayıp”

Geçtiğimiz hafta iki önemli olayın yıldönümü olduğunu hatırlatan Çandır, “Birincisi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü idi. Yüce Allah'tan şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. 15 Temmuz, Tüm Türkiye'de olduğu gibi Yalova'da da yoğun bir programla karşılandı. Ancak, 50. Yıldönümünde, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın yarım tam asırlık sene-i devriyesinde Yalova'da hiçbir etkinlik göremedim. 50 yıl dile kolay. Tüm Kıbrıs Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. 800'ü aşkın şehit verdiğimiz Kıbrıs Barış Harekâtı'nın önemi her geçen gün daha çok anlaşılıyor. Ancak bu özel günde, Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi'nin Yalova Temsilciliği dışında hiçbir programa şahit olmadım. Dernekte Muharip Gazilerimizi boynu bükük, mahzun görmek çok ama çok gücüme gitti. Yalova'yı yönetenler acaba belirli gün ve haftaları takip etmiyorlar mı? Yöneticilerimizin özel kalemleri ne yapıyor? Ayıptır. Gerçekten çok ayıp. 20 Temmuz 1974 tarihinde göğsünü siper eden gazilerimizi nasıl olur da unutursunuz?” sorunu sorarak tepki gösterdi.

Muharip Gaziler Derneği'nin yıllardır çözülmeyen bir sorunları olduğunu hatırlatan Çandır, “Birçok derneğin irtibat bürosu belediyeler tarafından finanse ediliyor ya da ücretsiz yer gösteriliyor. Gazilerimizin halen kiralık bir ofisleri var ve bugün yarın yerlerinden çıkarılabilirler. Yalova Belediyesi'nin bu noktada devreye gireceğini öğrendim. Umarım bir an önce bu sorun çözülür de, gazilerimize olan vefa borcunu çok çok az da olsa ödeme şansı Yalova Belediyesi'ne nasip olur” dedi.

Yalova Gelecek Parti Kurucu Il Baskan Etkinlikler Yoneticiler Elestiri Belediye Sosyal Tesis (1)

Nilüfer ile Yalova, Çınarcık ve Koru Arasında Kardeş Kent Çalışması Nilüfer ile Yalova, Çınarcık ve Koru Arasında Kardeş Kent Çalışması

“Yalova nezih bir sosyal tesisi hakkediyor”

Yalova Belediyesi Başkan ve Meclis Üyeleri, 100 günlük hizmet takvimini geride bıraktığını söyleyen Çandır, “Kimilerine göre başarısız, kimilerine göre başarılı. Bana göreyse yorum yapmak için çok erken. Ancak, bazı olumlu adımların atıldığını da duyuyoruz. Bad Godesberg Parkı'nda Yalova Belediyesi'nin bir sosyal tesis çalışması başlayacağını birinci ağızdan duymuş bulunuyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çevre il ve ilçelerde her belediyenin mutlaka sosyal tesisi var. Yalova bu noktada, gariban illerden birisi” ifadelerini kullandı.

10 bin lira maaşla yaşayan emeklinin, asgari ücretlinin, kaliteli ve ucuz bir belediye tesisine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Çandır, “Geçenlerde gittiğim Çiftlikköy Engelsiz Kafe'de son derece makul fiyat tarifesiyle karşılaştık. Yalova da çok daha nezih bir sosyal tesisi fazlasıyla hak ediyor. Tabii ki sadece sosyal tesis yetmez. Bad Godesberg Parkı'nın yıkılmaya yüz tutan iskelesinin de onarımına bir an önce başlanmalıdır. Herkes belediye valilik diyor ama orayı senelerdir kullanan, üyelerinden aylık aidat alıp 15 liradan çay satan kooperatif niye elini taşın altına sokmuyor? Madem belediye burayı tamir edecek, o vakit size ne gerek?” diyerek açıklamasını bitirdi.

Kaynak: Haber Merkezi