SPOR

Çanakkale Liderliği Sevdi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi(TKBL)’nde 3. Hafta geride kalırken, 3’de 3 yapan J&M Çanakkale Belediyespor liderliğini sürdürdü.

Mavi Beyazlıları kendisi gibi namağlup konumdaki Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, Bursa Uludağ Basketbol ve Kırklareli Belediyesi Kırklareli Fen Lisesi takip ediyor. Yeni sezonda galibiyet alamayan dört takım bulunuyor. Fenerbahçe Gelişim, Çankaya Üniversitesi, Yalova VİP ve Gallardo takımları son sıraları paylaşıyor.

3. haftanın açılış maçında Bursa Uludağ Basketbol evinde Aslan Yol Burhaniye Belediyespor engelini 63-55’le geçti. Yalova VİP’e konuk olan ÇBK Mersin Gelişim evine 84-50’lik galibiyetle dönmeyi başardı.

Evinde Emlak Konut ile karşılaşan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor rakibini 71-69 devirdi. Seçil Kauçuk Mersin Basketball sahasında Urla Belediyesi’ni 78-65 yendi. Haftaya galibiyetsiz giren iki takımdan Edirne DSİ konuk ettiği Çankaya Üniversitesi’ni 77-64 devirmeyi başardı. Gallardo’ya konuk olan 01 Adana Basketbol 95-60 gibi farklı galip geldi. Çanakkale gibi bu sezonun sürpriz takımlarından Kırklareli Belediyesi Kırklareli Fen Lisesi galibiyet serisine Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor’u 63-61 yenerek sürdürdü. Fenerbahçe Gelişim deplasmanına çıkan &M Çanakkale Belediyespor rakibini 62-56 yenip liderliğini sürdürdü. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 4. Hafta maçları 4-5-6 ve 7 Ekim 2024 tarihleri arasında oynanacak.