SPOR

Bu Oyuncular Kontrat Bekliyor

Yalovaspor Basketbol’un mücadele edeceği Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi(BSL)’nde yabancı sayısının 7’ye çıkmasıyla birlikte birçok yerli oyuncu boşta kalırken birçoğu da Türkiye Basketbol Ligi(TBL) takımlarının yolunu tuttu.

Süper Ligden bir alt lige gelen 23 oyuncunun bazıları sezonun tamamını Avrupa’nın en iyi ligleri arasında başı çeken BSL’de bazıları da bir bölümünü kiralık olarak gittikleri TBL takımlarında geçirdi.

An itibariyle geçen sezon Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinin kadrolarında yer alanlardan henüz sözleşme imzalamamış isimler de bulunuyor. Bu isimler arasında Semih Erden, Okben Ulubay, Can Korkmaz, Metehan Akyel, Utku Yücedağ yer alıyor.

Darüşşafaka’dan Eray Büyükcangaz Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’a, Fatih Cantitiz ve Hadi Özdemir Çağdaş Bodrum’a, Ege Havsa, Mustafa Baki Görür, Tolga Birer ve Tayfun Erüklü Esenler Erokspor’a, Kaan Sarıaslan Gaziantep Basketbol’a, Dorukhan Deniz ve Sinan Sağlam İLAB Basketbol’a, Erkan Veyseloğlu ve Nedim Sayman Kapaklıspor’a, Barış Çağan Özkan, Engin Kalkan ve Ahmet Can Duran Konya Büyükşehir Belediyespor’a, Hakan Yapar, Deniz Kılıçlı ve Muhammed Baygül Ankaragücü’ne Mert Ali Sert Bordo Bandırma’ya, Berkay Genç TED Ankara Kolejliler’e, Can Uğur Öğüt, İsmail Cem Ulusoy ve Doğan Şenli’de Trabzonspor’a transfer olarak Süper Ligden, Türkiye Basketbol Ligi’nin yolunu tutan isimler arasında bulunuyor.