GÜNDEM

‘Bu Kente ve İnsanlarına Hizmet İçin Varız’

Yalova Kent Konseyi Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Kandemir, 26 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek 7. Dönem Olağan Seçimli Genel Kurul öncesinde gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Kandemir, “Yalova Kent Konseyi olarak güzel işler yaptığımıza inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde Yalova ile ilgili genel anlamda herkesi kapsayacak şekilde çalışmalarımızın devam edeceğine inanıyorum” dedi. Yalova Kent Konseyi Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Kandemir, 26 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek 7. Dönem Olağan Seçimli Genel Kurul öncesinde gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Yalova gündeminin birinci sırasında kent konseyi seçimleri olduğunu ve bu da görev süreleri boyunca iyi işler yaptıklarının göstergesi olduğunu söyleyen Yalova Kent Konseyi Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Kandemir, “Şu anda Yalova’da son günlerde kamuoyunda en çok konuşulan konu Yalova Kent Konseyi seçimleri. Bununla ilgili de kent konseyi başkanı olarak düşüncelerimi, fikirlerimi söylemek isterim. Biz 33 ay önce göreve geldik ve bu süreçte öncelikle kent konseyinin eksik tarafları nelerdir bunları masaya yatırdık. Bunlarla ilgili ciddi derecede kent konseyleri meclisleriyle çalışma gruplarıyla öne çıkan yapılardır. Tüm ilin bütün paydaşlarını içine alan bir çalışma olması için bunlar olmazsa olmaz. Bu sebeple hemen bu zamana kadar kurulamayan engelli meclisini kurduk. Akabinde gençlik meclisinin adı vardı fakat hiçbir zaman kurulmamıştı bununla ilgili de gençlik meclisimizi kurduk. Kadın meclisimizi tekrar sıfırdan yapılandırdık. Daha sonra tüm kesimleri bu çalışmaların içine katmak için çalışma gruplarımızı kurduk. Öncelikle 33 ayda bu süreçte genel sekreterime, profesyonel ekibimize ve yürütme kurulundaki arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ben kendimi çok mutlu addediyorum 3 yıl önce kent konseyi ne iş yapar? Nedir? Ne değildir? Diye gelinen noktada şimdi kent konseyimiz tüm kurullarıyla güzel işler yapmış ki, benimle birlikte 5 tane birbirinden değerli adayımız var ve Yalova’da gündemin birinci konusu oldu. O bakımdan güzel işler yaptığımıza inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde Yalova ile ilgili genel anlamda herkesi kapsayacak şekilde çalışmalarımızın devam edeceğine inanıyorum. Yalova Kent Konseyi olarak kurumsallaşma olayını yerine getirdik. Burada az önce bahsettiğim 2 tane önemli öğelerden çalışma grupları ve meclisler. Akabinde de bir kurumun hafızası olması lazım o sebeple web sitemizi aktif hale getirdik ve şu anda yapılan bütün çalışmalarımız kaydediliyor. Bugün varız yarın yokuz ama neler yapılmış noktasında kurum hafızası önemli ve bunu sağladık” dedi.

‘Dirençli Kentler ve Su Verimliliği Çalıştayını Gerçekleştirdik’

Kent konseyinin ana görevlerinden bir tanesi olan o kentin daha iyi daha güzel daha yaşanabilir bir kent nasıl olur noktasında öneri görüşleri harmanlayıp kurumlara sunan bir yapı olması sebebiyle Yalova Dirençli Kentler Çalıştayı ile Yalova Su Verimliliği Çalıştayını gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Kandemir, “2,5 yıl önce çok kapsamlı bir şekilde dirençli kentler çalıştayını yaptık ve 3 gün sürdü. Bununla ilgili bugün ve yarın bile gelecek noktasında da kısa, orta, uzun vadede Yalova’yı yönetenlere bir rehber olacak bir çalışma. Su verimliliği çalıştayını yaptık, bunlar çok çok önemli şeyler. Kesinlikle bundan sonraki süreçte biz Yalova Kent Konseyi olarak tüm paydaşlarımızla birlikte herkesi kucaklayıcı bir yapı içerisinde olacağız. Bu çerçevede biz sonuç olarak Dirençli Kentler Çalıştayı, Su Verimliliği Çalıştayı, Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği Çalışma Grubu, Afet, Tarım, Kültür Sanat Çalışma Grubu, Eğitim ve Spor Çalışma Grupları ve de Gençlik, Kadın ve Engelli Meclislerimizle 221 tane görüş ve öneriyi kitapçık haline getirdik 33 aylık süreçte bunu başardık. Başta Yalova Belediyesi, İl Genel Meclisimiz olmak üzere bütün kurumlarımıza bunları ilettik. Bundan sonraki süreçte neler yapılacak noktasında kentimizin daha iyi daha güzel yaşanabilir bir kent olması için ne gerekiyorsa onu yapacağız” şeklinde konuştu.

‘Siyasetin ve Entrikanın Burada Yeri Yok’

Ben özellikle 3 ay önce yine sizin gazeteniz aracılığı ile bir demeç vermiştim. Burası siyasallaşmayan, entrikanın olmadığı bir kurum olmalı ve bunu hissettiğim anda ben bir dakika bile durmam. Ben 25 yıllık muhtarlık görevim boyunca da din, dil, ırk, mezhep noktasında ayrım yapmadan herkesi kucaklayan bir yapıda çalıştım. Burada da 33 aydır aynı düşünceyle hareket ediyorum ve buranın bu şekilde devam etmesine çaba gösteriyorum. Kentin ortak aklıdır burası, kentin hafızasıdır. Siyaset yapacaklar başka yerde siyasetini yapsın. Bu arada da Yalova Kent Konseyi başkanlık seçimlerinde aday olan diğer arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. 26 Eylül’de demokrasi şöleni şeklinde güzel bir seçim olmasını temenni ediyorum. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla orada olacağız” diye konuştu.

‘Burada paranın işi yok’

Kent konseylerinin ne olup olmadığı konusunda ciddi bir bilgi kirliliği olduğuna değinen Yalova Kent Konseyi Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Kandemir, “Kent konseyleri belediye meclisi, il genel meclisi değildir. Kent konseyleri o kentin tüm paydaşlarından, derneklerinden, vakıflarından, vatandaşlardan gelen öneri ve görüşleri harmanlayıp, bir proje haline getirip veya bunları bir araya getiren, yetkili, ilgili yerlere ileten kurumlardır. Burada birlik ve bütünlüğü, kurumlar arası diyaloğu, muhtar olduğum 25 yıllık sürede yaptım burada da aynı şekilde yapacağım. 33 ayda kimseyi ötekileştirmedik. 2 tane çok çöke önemli daha deprem olmadan dirençli kentler çalıştayını arkadaşlarımızla bir araya gelip hayata geçirdik. Yalova’yı ilgilendiren her konuda yine üst seviyede çalışmalarımızı yapacağız ve bunu bizim üyemiz olan derneklerimiz, vakıflarımız sayesinde yapacağız. Onlar dururken kent konseyinin amacı proje hazırlamak değil, tüm bu kurumları bir çatı altında toplayıp onların projelerini kent konseyi üzerinden yaptırabilmektir, ilgililere sunmaktır bizim görevimizin bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Kent konseyleri başkanıyla, yürütme kurullarıyla bila bedel gönüllülük esasına göre olan yerlerdir. Burada vakıf kuramazsınız, burada paranın işi yok. Kent konseylerinin bütün ilintisi, ilişkisi özerk yapısına rağmen belediye ile birlikte entegre olan bir kurumdur. Ama bu demek değildir ki kent konseyi belediyenin arka bahçesidir ya da başka kurumun arka bahçesidir. Bütün kurumlarla diyaloğunu iyi yürüten, o kentin daha iyi daha güzel işler yapması noktasında önünü açan, kentin ortak aklıdır, danışma meclisidir, köprü vazifesi görür bunu bilmemiz lazım. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla kardeşlik bağımızı, iletişimi üst seviyede yapacağımızın sözünü veriyoruz. Ben 30 yıldır değişik platformlarda Yalova’ya, güzel insanlarına hizmet ediyorum. Bundan sonraki süreçte de bunu yapmaya devam edeceğim. Ben oldum olası insana, topluma, çevreye, doğaya hizmet etmeye gayret gösterdim. Bence insanlar yapabildikleri, becerebildikleri, başarılı oldukları işleri yapmalı diyorum. Benim hobim insanlara hizmet etmek, onlara dokunabilmek ve bunun içinde elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.