İlimizde kurulduğu 2019 yılından itibaren önemli çalışmalara imza atan Birlikte Kanserle Mücadele Derneği, geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul sonrası oluşturulan yeni Yönetim Kurulu ile birlikte daha aktif çalışmalara imza atmaya başladı. Derneğin kurulduğu andan itibaren başkanlık görevini üstlenen Nurcan Bayar’ın kanserden vefat eden oğlu Can Eldem’in adından ilham olarak oluşturulan “Can Özüm” projesiyle Yalova’daki kanser hastalarının acil trombosit kan ihtiyacını karşılamak için kan veri tabanı meydana getirmeye çalışan BİKAMDER, son olarak büyük bir festivale daha imza atacak. 

Uzun süredir çalışmalarına devam eden BİKAMDER, 10-13 Ekim tarihleri arasında Can Özüm Sağlık Festivali’nin gerçekleştirilmesinde öncü olacak. Yalova’daki bir çok kurum ve kuruluşun destek vereceği festival 10 Ekim Perşembe günü Yalova Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilecek etkinliklerle start alacak. Festivalin resmi açılışı ise 11 Ekim Cuma günü saat 14:00’te 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. Gün içerisinde protokol konuşmaları gerçekleştirilecek ve folklor gösterileri düzenlenecek.

Dr. Aydoğdu: “Normal Doğumun Hem Anne Hem Bebek Üzerine Çok Olumlu Etkileri Vardır” Dr. Aydoğdu: “Normal Doğumun Hem Anne Hem Bebek Üzerine Çok Olumlu Etkileri Vardır”

Festivalin devamı olan 12-13 Ekim tarihlerinde ise saat 11:00’den itibaren kamu, özel kurum, sivil toplum kuruluşları paydaşlığında meme kanserinden korunma ve tarama programları, çeşitli sanat, spor atölyeleri, folklor gösterileri düzenlenecek ve kapanış konseri festival sona erecek.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel