Yalova'da Engellilerin Tekerlekli Sandalyeyle Tehlikeli Yolculuğu İsyan Ettirdi Yalova'da Engellilerin Tekerlekli Sandalyeyle Tehlikeli Yolculuğu İsyan Ettirdi

Kanser hastalarının bakımı ve sosyal açıdan desteklenmeleri, bu hastaların bakım ve tedavisi için gerekli alt yapıların oluşturulmasına destek vermek, ayrıca kanser ile ilgili yapılacak akademik çalışmalara destek oluşturmak, erken teşhis ve tarama yöntemlerinin etkinliğini yaygınlaştırmak, hasta dernekleri ile iş birliği içinde çalışma, hastaların moral ve motivasyonlarını en üst düzeye çıkartmak için aktivitelerde bulunmak amacı ile 4 Şubat 2019 tarihinde kurulmuş olan BİKAMDER, 23 Haziran 2024 tarihinde Olağanüstü Genel Kurulu’nu yaparak yeni yönetimini oluşturdu. 
Dernek Yerleşkesinde bulunan Gençlerbirliği Lokalinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul, gündemine uygun olarak açılış ve yoklama ile başlarken, Divan Başkanı, yardımcısı ve sekreterinin seçimi ile devam etti. 
Yalova Birlikte Kanserle Mucadele Dernek Bikamder Olaganustu Genel Kurul Yeni Yonetim (3)“BİKAMDER ses getiren birçok faaliyete imza attı”
Dernek sözcüsü Dr. Deniz Öner, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu özetledi ve ibra edilmesi için Genel Kurul onayına sundu. Dr. Öner “BİKAMDER Nurcan Bayar Başkanlığında, Kanser Hasta ve Hasta yakınlarından oluşan gönüllü ve ekseriyeti kadın olan Üyeleri ve Yönetimi ile kendi düzenlediği veya ortaklaşa yürüttüğü birçok ses getiren faaliyete imza atmıştır. Yalova’da yaşayan Kanser hastalarının tedavi ve kontroller için komşu illere gitme mecburiyetinin yarattığı maddi, manevi sorunlara çözüm amacıyla çok ciddi imza kampanyaları ile konuya dikkat çekmiştir. İmza kampanyalarının ilki 25 000 imza ile hastaların Kemoterapilerini Yalova’da alması hedefiydi ve hayata geçti.  İkinci imza kampanyası ise kanserin yayılımını izlemek için kullanılan tetkik yöntemi olan PET-CT’nin Yalova’ya getirilmesini hedeflemekteydi ve bu amaçla 27000 imza toplandı.  Dernek, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Nükleer Tıp Merkezine ve PET-CT ‘ye kavuşması için Sağlık Otoriteleri, Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademik Kadroları, Siyasi Otoriteler, Basın ve kamuoyu nezdinde taleplerini gerçekleşene kadar sürdürmeye kararlıdır” ifadelerini kullandı. 
51 Projeye Önderlik Ettiler
BİKAMDER’in kuruluşundan bugüne kadarki faaliyetleri hakkında bilgi veren Dr. Öner, “51 proje ve etkinliğe önderlik etmiş, paydaşı olduğu 21 etkinliğe katılmış,  21 etkinliğe ziyaretçi olarak katkı sağlamış, çok sayıda hasta ziyareti gerçekleştirmiş, 18 Kurumu Dernek merkezinde ağırlamış, 79 Resmi/Özel Kurum ziyareti gerçekleştirmiş, 54 kez klasik ya da dijital basınında yer bulmuştur. BİKAMDER Kanser Erken Teşhis ve Tedavi, Kanserden Korunma konusunda yaptığı etkinlikler, projeler yanı sıra kuruluş amacına uygun olarak hastaların bakımını, tedavilerini desteklemek yanı sıra sosyalleşmelerini de sağlayacak birçok organizasyon, faaliyet gerçekleştirmiştir. BİKAMDER büyük gönüllü bağışçıları sayesinde her yıl Ramazan Ayı içinde erzak, çocuklara bayramlık giysi dağıtımları yanı sıra hasta ve hasta yakınlarına geleneksel BİKAMDER iftar organizasyonları gerçekleştirmekte, yine Kurban Bayramlarında 100 hasta ve üzerine kurban payı dağıtımları yapmaktadır. BİKAMDER Covid-19 Pandemisi döneminde de hastalara ve ailelerine maddi ve manevi desteğini kesintisiz sürdürmüştür. 23 Haziran 2024 tarihinde Dernek Merkezinde yapılacak olan seçimli Olağanüstü Genel Kurul ile Yönetim Kurulunu güncelleyerek başarılı çalışmalarına artan bir ivme ile devam edecektir” diyerek geçmiş faaliyetlerin en önemlilerinin sayısal değerlerini genel kurul ile paylaştı ve onaya sundu. Oy birliği ile kabul edilen faaliyetler yanı sıra planlanma aşamasında olan projeler hakkında da duyuru yapıldı. 
Yalova Birlikte Kanserle Mucadele Dernek Bikamder Olaganustu Genel Kurul Yeni Yonetim (4)BİKAMDER Web Sitesi Hayata Geçti 
Dr. Deniz Öner “Genel Kurula [email protected] adresli web sitemizin kurulduğunun müjdesini de vermek isteriz. Web sitesi sadece tüm faaliyetleri bir arada tutan Dernek Hafızası olmanın yanı sıra özellikle kan vericilerinin derneğe ulaşması için bir köprü görevi de görecektir. “ dedi.
BİKAMDER Kan Vericisi Olan Kişilerle Kana İhtiyacı Olan Hastaları Kolayca Eşleştirilebilecek
Dr. Deniz ÖNER “ Dernek Başkanı Nurcan Bayar’ın bir hayalini hayata geçirmenin müjdesini Genel Kurul ile paylaşmak istiyorum” dedi. “BİKAMDER kanser hastalarının günlük kan ihtiyaçlarının temini için uzun yıllardır Türk Kızılay’ı Yalova Şubesi ile koordineli ve verimli bir haberleşme trafiği içindeydi. Web sitesinin de hayata geçmesi ile birlikte,  kan bağışçıları ile kana ihtiyaç duyanları buluşturmak için süregelen çabalar, Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uygun şekilde resmiyet kazanmıştır. Özellikle temini zor kan gruplarına sahip kişilerin verilerinin Derneğin uhdesinde ve gizliliğinde işlenmesi ile acil kan ihtiyaçlarında Dernek Yönetimi gönüllü vericilere ulaşıp müsaitliğine göre kan bağışlamasını koordine edecektir “ diye ilave etti.
BİKAMDER Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu Faaliyet Raporlarının Genel Kurul onayından sonra, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyelerinin seçimine geçildi. 10 kişilik Yeni Yönetim Kurulu, Nurcan Bayar, Deniz Öner, Ayla Yıldır, İsminaz Akbaş, Mehtap Çetinkaya, Fatma Canca, Ceyda Eldem, Arzu Ulutaş, Zekiye Ocak, Esin Arı’dan oluştu. 
Olağanüstü Genel Kurul, Dernek Başkanı Nurcan Bayar’ın geçmiş dönem görev alan üyelere teşekkürü ve yeni Yönetim Kuruluna başarı dilekleri ile son buldu.
Yeni Yönetim Kurulu ilk toplantısı sonucu görev bölüşümü yapılarak Nurcan Bayar yeniden Dernek Başkanlığına, Dr. Deniz Öner de Başkan Yardımcılığı görevlerine gelmişlerdir. 
 

Kaynak: Haber Bülten