GÜNDEM

Beşinci Aday Ortaya Çıktı: En İyi Aday Benim!

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Yalova Şubesi Başkan Yardımcısı Halit Okan, Yalova Kent Konseyi Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Yalova gündeminde son zamanlarda yer alan en önemli konu, 26 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek Yalova Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu oldu. Mevcut Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir’in tekrar aday olduğu Genel Kurul için Yalova’nın ünlü sanatçısı Ali Çolakoğlu, Uluslararası Kadın ve Toplumsal Dayanışma Derneği(KATFA-DER) Başkanı Nurten Anıl Kalyoncu ve ünlü iş insanı Kenan Engin öne çıkmışlardı. Başkan Adaylığı için dört isim konuşulurken beşinci bir isim daha ortaya çıktı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Yalova Şubesi Başkan Yardımcısı Halit Okan, Yalova Kent Konseyi Başkanlığına aday olduğunu kamuoyuna duyurdu. Başkan adaylığı için 12 Eylül Perşembe günü saat 11:30’da Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Yalova Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirildi. Başkan Adayı Okan’a Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), 4 Eylül Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Anadolu Dernekleri Federasyonu tam destek verdi.

Üç Dernekten Tam Destek

İlk olarak kendisi hakkında bilgi veren Okan, “Aslen Sivas merkezden olup 2006 yılından bu yana Akköy-Termal-Yalova'da ikamet etmekteyim. J. Astsb. olarak Türkiye'nin değişik illerinde görev yaptıktan sonra 1994 yılında İzmir/Kiraz J.K.lığından emekli oldum. Ön lisans mezunuyum. Emekli olduktan sonra 4 yıl Uludağ Alkoçlar Otellerinde Genel Müdür, 1 yıl (ETS) Turizm Şirketinde İdari Müdür olarak görev yaptım. Bilahare Bursa Sevgim Grup Genel Koordinatörü olarak 3 yıl çalıştıktan sonra ayrılıp Yalova'ya yerleştim. Yalova'da belirli sürelerle siyasetin içinde oldum. Şu anda 4 Eylül Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Yalova Şubesi İl Başkan Yardımcısı ve Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktayım” dedi.

“Yalova’daki halkın sorunlarına çözüm bulacağım”

Geçen süreç boyunca Yalova'nın tüm ilçe ve köyleri ile il merkezinin sorunlarını derinlemesine incelediğini belirten Okan, “Yalova Kent Konseyi Başkanlığına yeni bir ivme kazandırmak, Yalova'nın Kimlik, Kültür, Turizm, Eğitim, Trafik, Spor, Sosyal aktiviteler ile vatandaşın ve şehrin sorunlarına çözüm bulmak, yeni projeler yapmak, Yalova ilini şahlandırmak ve tanınır yapmak için adayım. Tüm eş, dost ve arkadaşlarımla Yalova'da bulunan bürokrasi, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, tüm dernek ve vakıf yöneticileri ile Yalova halkının desteğini alacağım inancıyla adayım. Allah hayırlı ise nasip etsin dualarıyla bu yola çıktım. Hiçbir aday arkadaşımla polemiğe girmeyi uygun bulmuyorum. Ancak bilgi birikimimin Yalova'da tüm halkın dertlerine çözüm olacağına inancım tamdır. Allah utandırmasın. Beni destekleyen desteklemeyen herkese huzurlarınızda teşekkür eder saygılarımı sunarım” ifadelerini kullanarak açıklamasına son verdi.

Başkan Aday’ın Yalova Kent Konseyi’nde Kurmak İstediği Çalışma Grupları;

Kent Kültürü, Yerel Tarih ve Kültürel Mirası Tanıtma ve Koruma Çalışma Grubu

Medya, Basın, Tanıtım ve İletişim Çalışma Grubu

Eğitim Çalışma Grubu

Ulaşım ve Trafik Çalışma Grubu

Tarım ve Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu

Turizm Çalışma Grubu

Kentsel Dönüşüm, Bayındırlık ve Şehir Planlama Çalışma Grubu

Kent ve Kadın, Kadın Emeği ve İstihdamı Çalışma Grubu

Sağlık, Spor ve Çevre Çalışma Grubu

Cadde ve Sokak İsimlerini Araştırma ve Belirleme Çalışma Grubu

Engelliler Çalışma Grubu

Yalova Halkının Taleplerini Değerlendirme Çalışma Grubu