Vatan Partisi Yalova İl Başkanı; Vatansever Gençlerimiz Parmaklıklar Arkasında Vatan Partisi Yalova İl Başkanı; Vatansever Gençlerimiz Parmaklıklar Arkasında

Sokak hayvanlarının akıbetinin ne olacağı ülkemizin son yıllardaki en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Sokak köpeklerinin vatandaşlara olan saldırılarının medya yoluyla daha fazla duyulmaya başlamasının ardından bu konudaki tartışmalar daha da alevlendi. Bir grup insan sokaklarda hayvan olamayacağını savunurken, diğer bir grup ise doğada insanların yaşam hakkı bulunduğu gibi sokak hayvanlarının da hakkı olduğunu söylüyor.

Bu tartışmalar devam ederken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki en büyük gruba sahip olan AK Parti’nin, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişikliğe gidilmesi için kanun teklifi vermesi gündemi bir kez daha belirledi. AK Parti’nin verdiği yeni kanun teklifine göre, toplum sağlığını tehdit ettiği tespit edilen sokak hayvanlarının ötenazi yoluyla öldürülmesinin yolu açılıyor.

Teklife dair detaylar belli olduktan sonra ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi büyük tepki göstererek teklife ret oyu vereceklerini açıkladı. Sokak hayvanları için fikirlerini açıklayanlardan biri de Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan oldu. Vekil Becan çalışma ofisinde yayınladığı video da teklife şiddetle karşı çıktığını belirtirken CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’e videolu mesaj paylaşması için çağrı yaptı. Becan, “Sokakta yaşayan hayvanları esaret ve ölüme mahkum etmek için hazırlanan yasa teklifine karşı oyum, hayırdır. Üretimi durdur, ticareti yasakla, kısırlaştır, aşılat ve yeniden yaşat. Sevgili yol arkadaşım Kayseri Milletvekili Sayın Aşkın Genç, bu çağrıya sen de ses olur musun” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi