Son haftalar ülke gündeminde yer edinen ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teklifi gelen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) ilişkin tartışmalar son bulmak bilmiyor. Özellikle Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Sen’in büyük tepki gösterdiği ÖMK ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan da ses yükseltti.

Cem Gümüş, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığına Adaylığını Açıkladı Cem Gümüş, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

“Sermaye grupları ve tarikat yapılarıyla hazırlandığına işaret ediliyor!”

TBMM’deki vekil sırasında söz alan Becan, “İktidarın bir önceki dönem çıkardığı 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu, yalnız 28 ay yürürlükte kalarak en kısa sürede yürürlükte kalan meslek kanunu olarak rekorunu kırdı. Bir meslek kanununa yakışmayacak kapsamda eksik ve eğitim emekçilerimizin gerçek sorunlarına çözüm getirmeyen, yeni teklifte nitelikli eğitimin amacına aykırı, devletin eğitim alanındaki görev ve yükümlülükleriyle çelişkili ve kanunla düzenlenmesi gereken birçok alanı Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanarak kriterleri belli olmayan yönetmeliklere bakılması amacından da Anayasaya aykırıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel unsuru olan öğretmenlerimizle ilgili meslek kanununun görüşmeleri için meclise dahi gelmeye tenezzül etmeyen Sayın Bakan belli ki yeni teklifi, sermaye grupları ve tarikat yapılarıyla hazırladığını işaret etmektedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi