ÇİFTLİKKÖY

Başkan Yele ve ABD’nin İlk Türk Emniyet Müdürü Bir Arada

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Amerika Birleşik Devleti tarihindeki ilk Müslüman Emniyet Müdürü İbrahim Mike Bayçora ile görüşme gerçekleştirdi.

Son gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından Çiftlikköy Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Adil Yele, ilçenin geleceği adına çalışmalarını sürdürürken, başkanlık makamında da önemli isimleri ağırlayarak görüşme gerçekleştiriyor. Başkan Yele’nin son ziyaretçisi ise sürpriz bir isim oldu.

Amerika Birleşik Devletlerinin New Jersey eyaletindeki Emniyet Müdürlüğü’nde 32 yıl görev yaptıktan sonra 2020 yılında New Jersey Emniyet Müdürü olarak görevine başlayarak ABD’deki ilk Türk Emniyet Müdürü olma onuruna erişen İbrahim Mike Bayçora ve beraberindeki akrabaları Lepşok Süyünç ile Ömer Acı, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele’yi ziyaret etti.

Resmi sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin düşüncelerini paylaşan Başkan Yele, “Yalova’nın kurtuluş mücadelesinde önemli rol üstlenen Bekir çavuşun torunları Amerika Birleşik Devleti tarihindeki ilk Müslüman Emniyet Müdürü olarak 35 yıl New Jersey Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan İbrahim Bayçora, Lepşok Süyünç ve Ömer Acı’yı başkanlık makamında ağırladım” diyerek memnuniyetini dile getirdi.