ÇİFTLİKKÖY

Başkan Yele, Engelli Bireylerle Bir Arada

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Yalovalı engelli bireylerle Belediye’nin Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Ülkemizde yaşayan engelli bireylerin yaşama katılımları konusunda son yıllarda gittikçe büyüyen bir farkındalık var. İlgili kurum ve kuruluşlar engelli bireylerin sosyal yaşamın iyileştirilmesi adına birçok etkinlikler gerçekleştiriyor ve erişilebilirlik konularında çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda en büyük sorumluluğun düştüğü yerlerden biri de ülkemizin 81 ilindeki yönetimden sorumlu belediyeler oluyor. Bu minvalde Çiftlikköy Belediyesi tarafından engelli bireyler ve ailelerine yönelik örnek bir etkinlik gerçekleştirildi. Belediye’nin Saklı Bahçe Sosyal Tesisleri’nde toplanan engelli bireyler, ilçede faaliyetler gerçekleştiren Sade Kebap’ın ikramı ile köfte ekmeğin keyfini çıkardı.

Yapılan etkinliğe katılan isimlerden biri olan Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, “Saklı Bahçe Sosyal Tesislerimizde engelli bireylerimizle öğle yemeğinde bir araya geldik. Sade Kebap’ın katkılarıyla düzenlenen bu anlamlı etkinlikte, benim için birlikte yediğimiz köfte ekmek ve ayranın tadı kadar paylaştığımız anların değeri de paha biçilemezdi. Sosyal sorumluluğu ve dayanışmayı her zaman ön planda tutan birisi olarak bu tür buluşmalarla engelleri hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Engelli bireylerin toplumsal hayatta daha fazla yer almasına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Sade Kebap İşletmecisi Metin Sade de, “Ne fark eder bir eksik bir fazla, yüreğimizde sevgi olduktan sonra” mottosuyla zihinsel engelliler için bu çalışmayı gönülden yaptıklarını belirtti. Sade, sosyal sorumluluk ve farkındalığın bu tür etkinliklerle daha da yaygınlaşacağını ifade etti.