SİYASET

Başkan Kendir; Bu Kazık Başka Bir Kazık!

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol’un geçtiğimiz günlere Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoluyla ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek sorular yöneltti.

Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol’un Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ön tarafındaki yolda yaşanan çöküntüye ilişkin uzun zamandır merakla beklenen gelişmeyi kamuoyuna açıklamasının ardından Yalova gündemi bir kez daha değişti. Vekil Büyükgümüş ile Akyol’un verdiği bilgiye göre hastane yolunda gerçekleşen kayma ve çöküntü için gerekli incelemeler tamamlandı. Yolun eski haline gelebilmesi ve düzeltilmesi adına 14 bin 500 metrelik Fore kazık için ihale gerçekleştirilecek. 
Büyükgümüş ve Akyol’un yaptığı ortak basın açıklamasının ardından konuyla yakından ilgilenen isimlerden biri olan İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir karşı bir açıklama gerçekleştirerek tepkisini dile getirdi. Başkan Kendir konuyla ilgili sorular yöneltirken, yolun eski haline getirilmesini desteklediklerini ancak milli servetin boşu boşuna harcanmaması gerektiğine dikkat çekti. 
Sorular Yöneltti
Başkan Kendir resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kullandığı ifadelerde, “İktidarın Yalova’daki temsilcileri tarafından sözde “Müjde” diye yapılan açıklamalar ile öğrendiğimiz kadarıyla; Hastanemizdeki çöken yolun Karayolları tarafından yapım ihalesine çıkıldığı ve çökmeye yönelik 14500 metre kazık imalatı yapılacağı hususları anlaşılmıştır. İlk etapta akla gelen birkaç önemli sorunun ilgililerce aydınlatılması gerekmektedir! Birincisi, 14500 metre kazığın 250 metre yola nasıl sığdırıldığı? İkincisi ise Hangi mühendislik yöntemi ile hesaplama yapıldığı? Buraya harcanacak para ile kaç km yol yapılabileceği? Hususlarıdır” sorularını kamuoyuna yöneltti.
“Projenin güvenilirlik ve ekonomiklik sınırını aştığı kanaati hasıl oldu” 
Ülkenin son yıllardaki ekonomik durumuna dikkat çeken Başkan Kendir, “Ülkece geçtiğimiz ekonomik koşullar, Cumhurbaşkanlığımızca yayınlanan tasarruf tedbirleri göz önüne alındığında hazırlanan projenin güvenilirlik ve ekonomiklik sınırını aştığı kanaati hasıl olmaktadır” dedi. Yolun yapımının daha ekonomik ve güvenilir mühendislik metotları ile inşa edilebileceğinin soru işareti olarak karşılarına çıkmakta olduğunu belirten Başkan Kendir, “Bizce bu kazık başka KAZIK!!! Çöken yol mutlaka yapılmalı, vatandaşımızın mağduriyeti giderilmeli, ayıplı durum ise ortadan kaldırılmadır. Ancak, bu durumun yeniden değerlendirilmesi milli servetin boşa akıtılmaması için elzemdir” ifadelerini kullandı.