Fazlaca, “Şu anda Yalova’da ki belediyeler arasında ortaya konan randıman olarak en iyilerden birisiyiz” dedi. Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, belediyenin mali tablosundan borç durumuna kadar birçok konuda önemli bilgiler paylaştı. Belediyeyi önemli bir borç yükü ve az bir nakit ile devraldıklarını söyleyen Fazlaca, “Buna rağmen ilk aydan itibaren maaş ödemelerinde herhangi bir aksaklık yaşanmadık. Şu anda Yalova’da ki belediyeler arasında ortaya konan randıman olarak en iyilerden birisiyiz. Hem bütçeyi düzeltme anlamında hem de diğer işleri hızla hayata geçirme anlamında oldukça başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Biz Altınova Belediyesi’ni kasada 4 milyon lira para ile devraldık. Hatta 3 gün sonrasında maaşların ödenmesi lazımdı. Maaşlar da 11 milyon gibi bir rakam tutuyordu. Hızlıca sağdan soldan bu parayı toparlayarak maaşları zamanında ödedik. Belediyeye yüklü miktarda borcu olanlarında borçlarını tahsil etmeye başladık. Bazılarında da icra takiplerine başladık. Şu anda gelir ve gider birbirini dengelemiyor. Giderimiz daha fazla. Ama bu konuda da mali bir disiplin uyguluyoruz. Mutlaka belediyenin gelir ve giderlerini bir dengeye oturtacağım. Bizim belediye olarak çok fazla gelir kalemimiz var. Kuş Gözlem Kulesi, Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi, Bayraktepe, Hersek Sahili, Mama ve kompost tesisleri halka hep bedava. Buraların mutlaka turizmle birleştirilerek para kazanacak bir hale getirilmesi lazım” dedi.

Yalova Altinova Belediye Baskan Mali Durum Borc Yasemşn Fazlaca (2)“Af çıkacağı beklentisi içindeyiz”

Altınova Belediyesi’nin SGK ve vergi borçlarına ilişkin de açıklamada bulunan Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, “Belediyenin yüklü miktarda SGK borcu var. Bu borçları şimdilik yapılandırmadık. SGK ve Vergi borçlarımız da var. Biz bir af çıkacağı konusunda beklenti içerisindeyiz. O nedenle de şu an herhangi bir yapılandırmaya gitmedik. Şu anda yapılandırmaya gitsek fahiş bir faizle de karşılaşıyoruz zaten. O nedenle Eylül ayı sonrasında çıkacağını düşündüğümüz affı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“EDS’den 1 kuruş para almadık”

Altınova ilçesinde kurulan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile ilgili buradan kasaya 1 kuruş dahi girmediğini ve 1 yıl boyunca da bir gelir beklentisi içerisinde olmadıklarının ifade eden Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, “EDS’den daha kasamıza 1 kuruş para girmedi. Ne kadar bir gelir elde edileceğini biz de merakla bekliyoruz. Mayıs ayının 15’inde devreye girdi. Bakanlığın ilk 3 ay para yatırmadığını öğrendik. İl Emniyet Müdürlüğü cezaları onayladı ve Ankara’ya gönderdi. Kaldı ki biz 1 yıl oradan bir kazanç beklemiyoruz. Daha öncesinde burasının altyapısı 33 milyon liraya ihale edilmiş. O da taksite bağlanmış. Dolayısıyla 1 yıl boyunca sadece altyapı için harcanan bu rakama çalışacağız. Bize gelen pay bu cezaların yüzde 30’luk kısmı. Bunların bakım ve onarımı da var. Buna da önemli bir miktarda ödeme yapıyoruz” diye konuştu.

 “Turizm potansiyelini arttıracağız”

Altınova Protokolü Gazi Ve Aileleriyle Kahvaltıda Buluştu Altınova Protokolü Gazi Ve Aileleriyle Kahvaltıda Buluştu

Altınova’nın sanayi ile ön plana çıktığını, ilçenin turizm potansiyelini yükseltmek için de çalışmalar yaptıklarını dile getiren başkan Fazlaca, “Yapılacak çalışmalarla Çınarcık ilçesini turizmde geçmek gibi bir hedefimiz var. Altınova’nın potansiyeli daha gün yüzüne çıkmış değil. Şu anda sanayisi ön planda. Tarım ikinci planda. Turizm ise 3. Planda. Şimdi turizmi sanayinin geldiği noktaya getirmek için planlamalar yapıyorum. Altınova’nın denizi, ormanları ile büyük bir potansiyeli var. Değerlendirilmesi gereken ancak atıl durumda olan çok fazla alanımız var. Biz buraların izinlerini alıp devreye soktuğumuzda ve turizme kazandırdığımızda Altınova’nın turizmde Çınarcık ilçesini bile geçeceğine inanıyorum. Bu anlamda çok önemli projelerimiz var” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi